Logo

RSS Print

Picture This_

Nye teknologier åbner op for nye produktionsmetoder og nye måder at opleve film på. PictureThis_ konferencen forsøger at kortlægge hvordan inddragelse af ny teknologi kan bidrage til at løfte kreativiteten og effektivisere filmproduktionen.

PICTURE THIS_17 udforsker skæringspunktet mellem historiefortælling, ny teknologi og visioner for fremtidens filmproduktion.

Konferencen er igangsat og finansieret af Nordisk Film Fonden, som med initiativet ønsker at give filmbranchen et venligt spark fremad, ”Vi oplever et akut behov i filmbranchen for viden om de muligheder, som ny teknologi kan bidrage med i forhold til at højne filmfortællingen og imødekomme morgendagens udfordringer," udtaler Adm. Direktør for Nordisk Film Allan Hansen på vegne af Nordisk Film Fonden.

Den første PICTURE THIS_ fandt sted den 30. marts 2017 i København. Mere end 200 filmudøvere og filmstuderende mødtes med danske og internationale filmproducenter, eksperter og udviklere for at udforske og diskutere den teknologi, der bestemmer, hvordan vi udvikler, producerer og oplever morgendagens spillefilm

Her delte innovative filmskabere, teknologi- og brancheeksperter fra ind- og udland deres erfaringer og viden i forhold til at skubbe til de filmteknologiske grænser. Programmet bød på præsentationer af works-in-progress, casestudier og nye teknologiske værktøjer inden for bl.a. billed- og lydteknologier, kreative samarbejder mellem instruktører, manuskriptforfattere, producere, fotografer, produktionsdesignere og VFX-supervisorer, perspektiver i virtual reality-formatet, integration af spilteknologi i filmproduktionen og forudsigelser om fremtidens filmoplevelse. 

Konferencen blev ledet af den prisvindende journalist og mediekommentator Kate Bulkley, (The Guardian, Broadcast Magazine, London, Storbritannien). Efter velkomsttale af Ulrik Bülow, medlem af Egmonts bestyrelse (Nordisk Film Fonden) og introduktion ved Prami Larsen, leder for Filmworkshop/Copenhagen overtog produktions- og narrativ designer Alex McDowell scenen med sin åbningstale.

Blandt talerne på PICTURE THIS_17 var narrative designer Alex McDowell, der som kreativ direktør i experimental.design og professor på USC arbejder med ’world building’ i skellet mellem design, teknologi og historiefortælling. I sine 35 år som production designer har han arbejdet sammen med bl.a. David Fincher, Steven Spielberg, Tim Burton og Terry Gilliam. Man kan også møde previsualization specialist Albert Cheng, som har arbejdet på bl.a. "Gravity", "The Martian","Edge of Tomorrow", og Amaury La Burthe, som er direktør for franske AdioGaming, vinder af Storyscapes Award på Tribeca Film Festival i 2016 med VR-projektet "Notes on Blindness: Into Darkness" og ekspert i teknologi inden for lyd, film, spil og VR.

Du kan læse om alle oplæggene til PictureThis_17 konferencen ude i venstre side og læse mere på PictureThis_17 egen hjemmeside, på Picthurethis_ twitter konto og PictureThis_ facebookside. 

PICTURE THIS_ 17 er organiseret af Filmværkstedet i København i sparring med danske filmprofessionelle, repræsentanter fra danske brancheorganisationer, kunstneriske uddannelser og Nordisk Film Fonden.