fieldsaabning-foto-kristian-septimius-krogh

Biograf i Field’s åbnet med et brag

14.08.2015

Gallaåbning på ny biograf i Field's var et tilløbsstykke. Olsen-Banden kiggede forbi, og flot fyrværkeri satte imponerende punktum.

Farvestrålende ildkugler og en regn af guld. Med et overdådigt fyrværkeri, der oplyste nattehimlen over Amager, slog Nordisk Film Biografer en tyk streg under, at en ny, stor biograf nu er åbnet.

Biografen, der har ni sale, 1.408 sæder, laserprojektion, som giver fantastiske billeder, samt et imponerende lydsystem, ligger ved shoppingcentret Field's, og efter mange måneders forberedelse var der onsdag aften gallaåbning.

Festklædte mennesker fyldte den store foyer, hvor billetlugerne er erstattet med moderne selvbetjeningsautomater, og mens en dj sørgede for funky toner, blev der serveret lækre Kanapéer og drikkevarer ad libitum. Børneskuespillere klædt ud som nogle af dansk films elskelige figurer – med Keld, Benny og Egon fra Olsen-Banden i spidsen – sørgede for sjov og ballade, inden gæsterne bevægede sig op i den imponerende sal 1, hvor der var forpremiere på den danske film "Sommeren '92".

Direktør for Nordisk Film Biografer i Danmark, Lars Jørgensen, biografchef Louise Møller og Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen, bød velkommen til "fremtidens biograf", det slogan som Field's-biografen bliver lanceret under.

Lars Jørgensen lagde vægt på den moderne teknik, lækre komfort og det tætte samarbejde med Field's, men understregede også, at biografen i dag er et moderne forsamlingshus, som tilbyder folk en social oplevelse, hvor de kan være sammen om kultur og underholdning.

Og så blev der ellers grint og grædt i selskab med Ulrich Thomsen som landstræneren Ricard Møller Nielsen, der mod alle odds førte det danske fodboldlandshold til EM-sejr i 1992; inden gæsterne kunne slutte af med bobler i glassene og brag på himlen.