casper-frank-web

Casper og Frank laver ny komedie om 80’erne

20.06.2016

Casper Christensen og Frank Hvams næste spillefilm hedder DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR og går i optagelse d. 22. august på Fyn

Casper Christensen og Frank Hvam som sig selv.
Fotograf: Joachim Ladefoged

Nutmeg Movies og Nordisk Film Distribution kan i dag afsløre, at Casper Christensen og Frank Hvam er i fuld gang med forberedelserne til deres kommende spillefilm, komedien DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR, som optages på Fyn i perioden fra d. 22. august og seks uger frem til udgangen af september.

Lad det være sagt med det samme: DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR er ikke en ny ”Klovn”-film. Det bliver en komedie om Janteloven, som foregår i Danmark i starten af 1980’erne og følger en lille gruppe excentriske pionerer, der sammen sætter sig for at gøre det umulige og skabe verdenshistorie. 

Casper og Frank er lige nu ved at lægge sidste hånd på manuskriptet og i fuld gang med at finde skuespillere, men det ligger allerede fast, at Casper og Frank har castet sig selv i to af de bærende hovedroller. Hvem der skal spille de øvrige hovedroller, og hvad filmen kommer til at handle om, vil blive offentliggjort inden optagelserne går i gang. 

DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR instrueres af den erfarne tv-mand Jesper Rofelt, som får sin debut som spillefilmsinstruktør. Han har været kreativt involveret som instruktør, konceptudvikler og/eller manuskriptforfatter på bl.a. Drengene fra Angora, Krysters Kartel, Onkel Reje, Live fra Bremen og Piger på Prøveløsladelse.

DE FØRSTE DANSKE JORDBÆR produceres af Nutmeg Movies v/ Jesper Zartov, som også stod bag succesen Klovn Forever, og filmen realiseres med støtte fra Det Danske Filminstitut, FilmFyn og TV2. Biografpremieren er sat til foråret 2017, og distributionen herhjemme varetages af Nordisk Film Distribution.