Filmtalenter på Spring

05.09.2016

Et kreativt kollektiv af filmskabere under Nordisk Film er efter halvandet års levetid klar med til at filme de to først projekter

Nordisk Films afdeling for talentudvikling Spring er snart klar til indspilning af de første projekter, skriver Berlingske. Otte nyuddannede filmskabere udgør Spring, der har til opgave at udvikle danske filmtalent i et trygt miljø. Fire instruktører, to manuskriptforfattere, en producer og en juniorproducer er med i Spring, der har til huse i en container bagerst i Nordisk Films have i Valby.

Spring har eksisteret siden marts 2015 og modtager finansiel støtte til udvikling af projekter fra Nordisk Film, der blandt andet betaler løn og stiller lokaler til rådighed for de otte filmtalenter.  De otte modtager også sparring fra Nordisk Film. I lørdagens Berlingske fortæller producer Lina Flint, at Spring ikke ligner nogen andre produktionsmiljøer.

"Vi fungerer ret godt sammen som en gruppe- VI kendte hinanden på kryds og tværs, inden vi startede, og vi har valgt hinanden, ligesom man vælger sine venner," siger Lina Flint.

Om to måneder begynder indspilningerne til instruktør Gustav Möllers spillefilm om en politibetjent, der er blevet placeret på en alarmcentral, fordi han har skudt og dræbt en mand i tjenesten. I Spring sidder producere og øvrige kreative medarbejdere tæt sammen.

Gustav Möller ser klare fordele ved at sidde tæt på produceren.

"Jeg er hele tiden i dialog med min producer, og det betød, at filmen blev formet til rammerne fra starten. Det gør filmen nemmere at producere, og du får mere film får pengene", siger Gustav Möller til Berlingske.

Ifølge Lina Flint er fordelen ved at lave lavbudgetfilm som Gustavs Möllers, at man kan tage chancer. Så snart et større projekt skal finansiere, skal man have involveret flere parter, der vil blande sig i projektet, og som gerne vil tjene deres penge ind igen.

"Når man er nyuddannet, er det nemt at fare vild i andre folks meninger, fordi alle har meninger. Hvis vi kan holde projektet tæt ind til kroppen, bliver det mere særligt og risikopræget og mindre demokratisk og konsensussøgende, hvilket er vigtigt. Når man som ny forsøger at finde sin egen stemme," siger Lina Flint.

Instruktøren Thomas Daneskov er også klar med en fiktions-Tv-serie til DR3. Optagelserne begynder i september og skal munde ud i otte afsnit af ti minutters varighed. Serien er opkaldt efter sin hovedperson Joe Tech, inspireret af en af instruktørens venner.