imperial2015

Imperial får stor biografpris

22.06.2015

Kæmpe lærred, avanceret lydsystem og masser af sjæl og stemning er blandt årsagerne til, at Imperial i København er udnævnt til "Classic Screen of the Year".

Med sit 18,4 meter brede lærred, uovertrufne lyd og centrale placering i hjertet af København er Imperial et foretrukkent valg for danske filmelskere. Nu bliver der sat fornem pris på den legendariske biograf, der er udnævnt til "Classic Screen of the Year" af the International Cinema Technology Association (ICTA).

Med prisen hædrer ICTA biografer, der både har en spændende historie, er succesfulde på deres lokale marked og ikke mindst er helt i front, når det gælder biografteknologi.

"Imperial er en biograf, som skiller sig ud, og er en oplagt prisvinder. Kombinationen af den nyeste biografteknologi og masser af sjæl og stemning i den store sal er ganske unik," siger Oliver Pasch, rådgivende bestyrelsesmedlem i ICTA Europe.

Imperial, der slog dørene op i 1961, er et af flagskibene i Nordisk Film Biografer. Det er Nordeuropas største enkelte biografsal med plads til 1002 gæster. Samtidig er Imperial den største biograf i verden med det avancerede lydsystem Dolby Atmos, og der er mulighed for at vise både 70 mm. film og 3D-film i 4K-opløsning.

"At blive udnævnt til "Classic Screen of the Year" bekræfter, at Imperial er stedet, hvor folk kommer for at få den ultimative filmoplevelse. Vi er stolte over, at det arbejde, vi laver hér, giver genlyd internationalt," siger Jacob Elkær-Hansen, salgs- og marketingsdirektør i Nordisk Film Biografer.

The International Cinema Technology Association er en global sammenslutning af virksomheder, der producerer, servicerer og udvikler teknisk udstyr til biografer. ICTAs medlemmer har drevet udviklingen af digitalisering, 3D, lydsystemer, laserprojektion mm. ICTA afholder seminarer, der fremmer teknologisk udvikling i filmindustrien, og ICTAs logo står for ekspertise og professionalisme.