kongens-nei-foto-agnete-1

“Kongens Nei” er Norges Oscar-kandidat

08.09.2016

Erik Poppes film “Kongens Nei”, som er co-produceret af Nordisk Film, er udvalgt som Norges kandidat i kategorien “Bedste ikke-engelsksprogede film”.

Den norske Oscar-komité har udpeget Erik Poppes film “Kongens Nei” som Norges Oscar-kandidat i kategorien “Bedste ikke-engelsksprogede film”. “Kongens Nei” er produceret af Paradox med bl.a. Nordisk Film og Copenhagen Film Fund som co-producenter. 

“Kongens nei” har danske Jesper Christensen i hovedrollen og handler om de tre dramatiske døgn i april 1940, hvor den norske konge får et ufatteligt ultimatum af den tyske krigsmaskine: overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flugt. Efter tre døgn tager kong Haakon sin endelige beslutning: Han nægter at kapitulere, selvom det kan koste både ham selv, hans familie og mange nordmænd livet.

Ifølge den norske Oscar-komité er “Kongens nei” en stærk og universel fortælling om at tage de rette valg under ekstreme forhold. Med udgangspunkt i de dramatiske aprildage, hvor Norge stod op imod besættelsesmagten, har filmskaberne lagt vægt på enkeltskæbnerne i den store fortælling.

”Kongens nei” er en film, som fortæller en dramatisk hændelse, der vedrører os som nation, men som samtidig tematiserer historiske begivenheder, der berørte en stor del af verden. Med sin engagerende tematik og stærke filmiske kvaliteter har jeg stor tiltro til “Kongens nei” som vores kandidat i Oscar-ræset,” siger Sindre Guldvog, der er leder af Norges Oscar-komité.