web-20thehunter-20call-20of-20the-20wild-20black-20bears

Nordisk Film investerer i førende nordisk computerspilfirma

24.04.2017

Som et vigtigt led i strategien om at investere i nordiske computerspilfirmaer bruger Nordisk Film nu et trecifret millionbeløb på at købe sig ind i svenske Avalanche Studios, der står bag spil som “Just Cause”, “Mad Max” og “theHunter”.

Nordisk Film køber sig ind i svenske Avalanche Studios, der er et af Nordens førende computerspilfirmaer. Investeringen er på 100 millioner svenske kroner for en minoritetspost i selskabet. 

Med investeringen fra Nordisk Film vil Avalanche Studios kunne sætte turbo under sin vækst på det internationale gaming-marked. 

Avalanche Studios blev grundlagt i 2003 af Christofer Sundberg og Linus Blomberg og er førende inden for open world-spiludvikling. Selskabet laver spil baseret på dets unikke selvudviklede teknologi kaldet Apex – Avalanche Open World Engine. 

Avalanche Studios står bag spil som “Just Cause”, “Mad Max”, “Renegade Ops” og spilserien “theHunter”. “theHunter Classic” har mere end syv mio. registrerede brugere i 190 lande, mens “theHunter: Call of the Wild” (billedet), der blev lanceret til PC i februar 2017 og er det første spil, som bruger Apex-teknologien, lanceres til spilkonsoller senere på året. Firmaet har i dag mere end 270 medarbejdere og kontorer i Stockholm og New York.

“Det er fantastisk at have Nordisk Film ombord som partner. Med solid baggrund fra en række kreative brancher har de stor forståelse for vores forretning, og vores virksomhedskulturer matcher hinanden. Denne investering gør det muligt for os at udvikle selskabet yderligere og udgive flere computerspil af høj kvalitet,” siger Pim Holfve, der er adm. direktør i Avalanche Studios. 

“Jeg er meget glad for, at vi får mulighed for at blive medejere af Avalanche Studios, som har en meget solid track record på det globale gaming-marked. Vi har en strategi om målrettet at investere i gaming, og vi ser frem til at arbejde sammen med Avalanche Studios om at nå nye højder,” siger Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør i Nordisk Film, og som indtræder i Avalance Studios bestyrelse.  

Nordisk Film, som er ejet af Danmarks største mediekoncern, Egmont, oprettede sidste år Nordisk Film Games med det formål at investere i nordiske computerspilvirksomheder. Tidligere på året købte Nordisk Film Games sig ind i danske Flashbulb Games. Investeringen i Avalanche Studios er dermed den anden, og flere investeringer er i støbeskeen. 

“Det nordiske gaming-marked er i vækst, og computerspil ligger godt til Nordisk Film – vi har stor erfaring med at arbejde med kreative mennesker, kommercialisere et kreativt produkt og udvikle rettigheder. Avalanche Studios er på en fantastisk rejse, og vi er stolte af, at vi nu er med,” siger Mikkel Weider, der er direktør for Nordisk Film Games.

Fakta om Avalanche Studios

Avalanche Studios står bag den prisbelønede ”Just Cause”-serie og udviklede for nyligt ”Just Cause 3” (udgivet af Square Enix). Blot to måneder tidligere var der premiere på ”Mad Max” (udgivet af Warner Bros. Interactive Entertainment). Spilfirmaet har også skabt den forste arkade-shooter ”Renegade Ops” (udgivet af SEGA) samt det selvudgivne free-to-play-spil ”theHunter” (udviklet af datterselskabet Expansive Worlds), som har mere end syv mio. registrerede spillere i mere end 190 lande. Selskabets seneste spil er ”theHunter: Call of the Wild”, som havde premiere til PC i februar 2017, og som kommer til PlayStation 4 samt Xbox One inden årets udgang. Avalanche Studios, som har kontorer i Stockholm og New York, er grundlagt i 2003 af Christofer Sundberg og Linus Blomberg. Selskabet udvikler spil baseret på den unikke, egenudviklede spilmotor Apex – Avalanche Open World Engine – som muliggør enorme åbne verdener og som den enkelte spiller har stor frihed til at udforske. Se mere på www.avalanchestudios.com