nyhed-bjoern-877x499

Ny storfilm om Björn Borg og John McEnroe på vej

14.05.2016

Det slog gnister, når de mødtes på tennisbanen, og nu slår de gnister i en kommende film om tennislegenderne Björn Borg og John McEnroe. Hollywoodstjernerne Shia LaBeouf og Stellan Skarsgaard er på rollelisten, og filmen skal instrueres af danske Janus Metz. 

Nu kommer historien om to af de største tennisstjerner nogensinde til det store lærred. Filmen ”Borg/McEnroe”, som er blevet offentliggjort ved filmfestivalen i Cannes, handler om svenske Björn Borg og hans største rival, den unge amerikaner John McEnroe. Det er en fortælling om to unge mænd, som blev legender, og den pris, de måtte betale for deres succes.

Det bliver den prisvindende svenske skuespiller Sverrir Gudnason (”Monica Z”), som skal spille Björn Borg, mens Hollywoodstjernen Shia LaBeouf (”Transformers”) skal portrættere den lunefulde McEnroe. Stellan Skarsgård spiller Borgs legendariske træner.

Den danske instruktør Janus Metz (”Armadillo”) skal forløse den højdramatiske historie, og han er meget beæret over at få muligheden for at puste filmisk liv i de to tennislegender. 

””Borg/McEnroe” er en utrolig stærk historie, som dykker ned i to ekstremt dynamiske personligheder i en meget vigtig og omvæltende periode af deres liv,” siger Janus Metz.

Indspilningerne til ”Borg/McEnroe” begynder til efteråret i Sverige. Der vil desuden blive optaget scener til filmen i London, Monaco og New York. Premieren er sat til efteråret 2017.

”Borg/McEnroe” produceres af SF Studios sammen med Nordisk Film, Film Väst, Sveriges Television, Yellow Film & TV med støtte fra Svenska Filminstituttet, Nordisk Film & TV Fond og MEDIA.

”For Nordisk Film er det et drømmeprojekt at co-producere og distribuere. Vi er overbeviste om, at den har alle de elementer, der skal til, for at blive en publikumssucces i hele Norden,” siger Lone Korslund, co-producent fra Nordisk Film.

”Det er et enormt ambitiøst filmprojekt og at internationale stjerner som Shia La Beouf og Stellan Skarsgård er med i filmen sammen med Sverrir Gudnason er helt fantastisk,” siger filmens producenter, Jon Nohrstedt og Fredrik Wikström Nicastro.

Foto: Shia LaBeouf og Sverrir Gudnason ved præsentationen af filmen i Cannes.