2003627-undersandet-still-undersandet22-dan-print-web

Tre europæiske filmpriser til "Under sandet"

17.11.2016

Martin Zandvliets film "Under sandet" modtager fornemme priser fra European Film Academy. "Kollektivet" modtager pris for klipning.

European Film Academy har offentliggjort de første modtagere af årets European Film Awards, og Martin Zandvliets film "Under sandet" modtager tre priser. Filmen, der er Danmarks kandidat til en Oscar-nominering som bedste udenlandske film, modtager prisen for bedste fotograf, for bedste kostume og for bedste hår- og makeupartist.

Titlen som årets fotograf, European Cinematographer 2016, Prix Carlo di Palma, går til Camilla Hjelm Knudsen, cheffotograf på "Under sandet".  

I motiveringen hedder det blandt andet:
"Camilla Hjelm Knudsens billeder skaber en spænding, der understøtter filmens atmosfære med stor perfektion. Fra første øjeblik indfanger og imponerer det visuelle sprog tilskueren og demonstrerer med stor underfundighed, hvor meget komposition og lyssætning kan bidrage til filmens dramaturgi og diskret støtte historien og karaktererne."

Stefanie Bieker modtager prisen som European Costume Designer 2016 i "Under sandet".

"Med ekstraordinær sans for detaljer opnår Stefanie Bieker en høj grad af realisme. Hun er ekstremt omhyggelig med at udtrykke de forskellige karakterer, så de hver især fremstår individuelt. Hun formår at arbejde med et behersket udvalg af uniformer og den benægtelse af individualitet, som de repræsenterer. Harmonien med andre visuelle virkemidler, gør at hvert enkelt billede i denne film lever," hedder det blandt andet i motiveringen.

Barbara Kreuzer modtager prisen som European Hair & Make-up Artist 2016 for sin indsats i "Under sandet".

"Makeuppen i "Under sandet" skiller sig ud på en diskret måde, samtidig med at den bidrager til filmens dramaturgi. Frisurer og make-up passer perfekt til kostumerne og skaber enestående, hele karakterer."

"Under sandet" havde dansk filmpremiere i december 2015. Den er skrevet og instrueret af Martin Zandvliet og produceret af Mikael Rieks for Nordisk Film Production A/S.

Filmklipperne Anne Østerud og Janus Billeskov Jansen hædres med prisen European Editor 2016 for deres indsats i Thomas Vinterbergs film "Kollektivet".

"Klipningen skaber en let og humoristisk atmosfære, der ændres til en følelse af kontroltab, da alt vender sig mod filmens heltinde. Klipningen understreger bevægelsen mellem den enkelte person og kollektivet på ethvert givet tidspunkt af filmen", hedder det i motiveringen.  

Prisuddelingen finder sted 10. december i Wroclaw i Polen