foxweb

Twentieth Century Fox Film indgår aftale med Nordisk Film om distribution af film i Norden

31.03.2017

“Abernes Planet: Opgøret”, “Kingsman: The Golden Circle”, “The Mountain Between Us”, “Murder on the Orient Express” og “The Greatest Snowman”. Det er nogle af de Hollywoodfilm, som danskerne kan glæde sig til at se i biografen. Nordisk Film har netop indgået en aftale med Twentieth Century Fox Film om at distribuere alle det amerikanske selskabs film til de danske biografer.  

Twentieth Century Fox Film har indgået en stor distributionsaftale med Skandinaviens førende filmselskab, Nordisk Film, om distribution af sine film i Norden. Som led i aftalen vil Nordisk Film distribuere alle film fra Fox direkte til biografer i Danmark og Finland. I Norge vil Nordisk Film håndtere biografbooking for Fox, og i Sverige vil Fox håndtere biografbooking for Nordisk Film. 

Som en del af aftalen vil Nordisk Film distribuere film som “Abernes Planet: Opgøret”, “Kingsman: The Golden Circle”, “The Mountain Between Us”, “Murder on the Orient Express” og “The Greatest Showman”. 

Direktør for Nordisk Film Distribution, Kenneth Wiberg, siger: “Vi er utrolig glade for denne aftale med Twentieth Century Fox Film, og vi ser frem til samarbejdet med Paul Higginson og hans team. I et historisk perspektiv har Fox’ film haft stor succes, og den aktuelle liste af kommende film er imponerende. Vi er glade for at kunne præsentere dem, og de vil være et perfekt supplement til Nordisk Films portefølje af stærke internationale independent-film og de største nordiske film.” 

Paul Higginson, Executive Vice President International Distribution (EMEA) for Fox, tilføjer: “Vi er meget glade for udsigten til at arbejde sammen med Kenneth og det enestående team hos Nordisk Film. Twentieth Century Fox Film har altid søgt efter nye muligheder og indgående lokalkendskab; vi har fundet en fremragende partner i Nordisk Film. Vi ser frem til et tæt samarbejde med Nordisk Film, så vi kan få de bedste resultater fra vores fælles porteføljer.”

Aftalen med Twentieth Century Fox Film træder i kraft 1. juli og første film, der får premiere, bliver “Abernes Planet: Opgøret”.