nyhed-godhavnsdrengene-887x499

Zentropa og Nordisk Film donerer 100.000 kroner

18.04.2016

“Vi giver jer en håndsrækning,” sagde Peter Aalbæk Jensen, da han søndag aften på vegne af Zentropa og Nordisk Film overrakte en check på 100.000 kroner til Godhavnsdrengene. 

Søndag aften var der gallapremiere i Imperial på Zentropa-filmen “Der kommer en dag”, som er baseret på den umenneskelige behandling en række drenge fik i 1960erne på børnehjemmet Godhavn.

For at vise støtte til foreningen Godhavnsdrengene, hvis medlemmer kæmper for at få en officiel undskyldning fra den danske stat, har Zentropa og Nordisk Film doneret 100.000 kroner til Godhavnsdrengene. Det er det nøjagtige beløb, som foreningen mangler for at få dækket deres sagsomkostninger i retssagen mod staten.

Efter gallapremieren i går aftes kom tre medlemmer fra foreningen Godhavnsdrengene på scenen til stående ovationer fra hele den fyldte sal. Her overrakte Zentropas afgående direktør, Peter Aalbæk Jensen, der har været med til at producere filmen, checken på de 100.000 kroner.

“Vi giver jer en håndsrækning, fordi vi står på jeres historie,” sagde Peter Aalbæk Jensen.

Inden da havde en tydelig rørt formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen, holdt tale, hvor hun blandt andet sagde, at “det var en stærk film, og jeg kan love jer for, at det var endnu værre i virkeligheden.”

Hun gav også på sine vegne Godhavnsdrengene en undskyldning.

“Der kommer en dag” er instrueret af Jesper W. Nielsen, skrevet af Søren Sveistrup og produceret af Sisse Graum Jørgensen og Peter Aalbæk Jensen. Den får premiere på torsdag. ​