Logo

RSS Print

Film produktion

Nordisk Film Production producerer film og tv-serier og er på skandinavisk plan involveret i omkring 15 film og TV-produktioner hvert år og har 12 producere tilknyttet.

  • Foto: Ian Brodie

    Foto: Ian Brodie

Nordisk Film er det ældste, kontinuerligt aktive filmstudie i verden – tidligere kendt som Nordisk Film Kompagni, men opererer i dag under navnet Nordisk Film Production. Den overordnede strategi for Nordisk Film Production er den samme, som da virksomheden blev grundlagt: At underholde et bredt publikum. Nordisk Film Production vægter talent og alsidighed højt og producerer derfor både spillefilm, animationsfilm, novellefilm, tv-serier og tv-dokumentarer til det skandinaviske og internationale marked. Fokus er at lave film af høj kvalitet i frie kreative rammer. 

Blandt Nordisk Film Productions nyere filmtitler finder man bl.a. "Lykke-Per" (2018) af Bille August, "Blindsone" af Tuva Novotny (2018), "Ditte & Louise" (2018) af Niclas Bendixen, "Den Tid på Året" (2018) af Paprika Steen, "Før Frosten" (2019) af Michael Noer, "Den Skyldige" (2018) af Gustav Möller og "Unga Astrid" (2018) af Pernille Fischer Christensen.
Philip Einstein Lipskis "Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære" (2017), den medieomtalte "En Frygtelig Kvinde" (2017) af Christian Tafdrup, Martin Zandvliets "Dirch" (2011) og den Oscar nominerede "Under sandet" (2015), Nils Malmros' "Sorg og Glæde" (2013), Tobias Lindholms "Kapringen" (2012) og "Krigen" (2015), Roni Ezras "9. april" (2015), Michael Noers og Tobias Lindholms "R" (2010), Michael Noers "Nordvest" (2013) og "Nøgle hus spejl" (2015), Niels Arden Oplevs "Kapgang" (2014) samt den Oscar-nominerede norske storfilm "Kon-Tiki" (2012). Derudover er der tv-serierne "Mord uden grænser" (2015) og "BECK" (1997-2016) og filmene "Klassefesten" (2011), "Klassefesten 2 – Begravelsen" (2014), "Klassefesten 3 - Dåben" (2016). 

Nordisk Film Production har nogle af de mest succesfulde og talentfulde producere tilknyttet i Danmark, Norge og Sverige, som til sammen med branchens stærkeste administrative kompetencer (Legal, Royalty & Finance) udgør et stærkt hold på tværs af Skandinavien. Alt i alt beskæftiger Nordisk Film Production 34 medarbejdere.

Nordisk Film Production bruger endvidere vores kompetencer som stort Filmstudio ved at være aktiv co-producent for lokale og udenlandske produktioner. Disse tæller bl.a. lokale film som Christoffer Boes ”Spies & Glistrup” (2013), Erik Clausens ”Mennesker bliver spist” (2015) og "Aldrig Mere i Morgen" (2017) og Lisa Ohlins ”De standhaftige” (2016) samt udenlandske film som James Kents ”Testament of Youth” (2015), Nils Gaups ”Birkebeinerne” (2016) og Erik Poppes Oscar nominerede ”Kongens Nei” (2016).

I 2015 igangsatte Nordisk Film Production talentudviklingstiltaget Nordisk Film / SPRING, der har til hensigt at tiltrække og fastholde morgendagens filmskabere i Nordisk Films danske filmorganisation. Det er målsætningen at opbygge et nyt talentspor i Nordisk Film Production, der får muligheden for at vokse sig modent og tegne en ny generation af filmskabere. Nordisk Film Productions producere og faste kreative samarbejdspartnere er mentorer for de unge filmskabere i Nordisk Film / SPRING.

Som led i indsatsen for at promovere og udvikle nye talenter støtter Nordisk Film desuden den alternative danske filmuddannelse, Super16, der har til huse i produktionsmiljøet i Valby.

For både de etablerede og nye kreative talenter, ønsker vi at være det bedste hjem. Uanset om det er Valby i København, Skeppsbron i Stockholm eller Nydalen i Norge.

Nordisk Film Shortcut er Nordisk Film's postproduktionsselskab som har den viden og teknologi, som får film klar til det store lærred. 

Nordisk Film Productions ledelse består af: