Logo

RSS Print

ISBJØRNENS Hæderspriser

Nordisk Film Fonden belønner talenter for en ekstraordinær indsats.

Nordisk Film Fonden uddeler årligt tre hæderspriser i Danmark og én i Norge med det formål at belønne talentet for en ekstraordinær indsats. Priserne kan ikke søges. Beslutningen om tildeling af priser tages i særligt udpegede priskomiteer. Hver pris har sit formål og sin komite.

Nordisk Film Prisen er en talentpris, der belønner et nyt dansk talent, som har ydet en ekstraordinær indsats for at løfte dansk film. Erik Ballings Rejselegat er en hæder til en dansk filmskaber der har skabt et værk, som i særlig grad har vakt publikums opmærksomhed og interesse. Ove Sprogøe Prisen uddeles til en dansk skuespiller, som har et talent med potentiale til samme folkelige og brede appel som Ove Sprogøe. Fra 2015 uddeler Nordisk Film Fonden en Nordisk Film Pris i Norge til et norsk talent bag kameraet som har ydet en ekstraordinær indsats for at løfte norsk film.

Fra 2017 bliver de tre danske priser uddelt til ISBJØRNEN Nordisk Film Fondens nye hædersprisuddeling som finder sted i november i forbindelse med Nordisk Films fødselsdag.

Den første ISBJØRNEN nogensinde blev afholdt den 9 november 2017 med Birgitte Hjort Sørensen som aftenens vært og besøg af Michael Dobbs, forfatteren bag House Of Cards. Det var en aften hvor filmtalentet var i fokus, og det var en fornøjelse at samle branchen og hædre vores kollegaer, som har gjort en ekstraordinær indsats. Læs mere om ISBJØRNEN 2017 her.