rasmus-videbaek-picturethis

Fuldt program annonceret til PICTURE THIS_17

27.03.2017

Hvordan kan inddragelsen af ny teknologi bidrage til at løfte kreativiteten, højne filmfortællingen og effektivisere filmproduktionen?

På konferencen PICTURE THIS_17 deler innovative filmskabere, teknologi- og brancheeksperter fra ind- og udland deres erfaringer med at skubbe til de filmteknologiske grænser. Programmet byder på præsentationer af works-in-progress, casestudier og nye teknologiske værktøjer samt diskussioner af kreative samarbejder og optimering af workflows.

Mellem sessionerne vil publikum få mulighed for at se opfindelserne og teknologierne på tæt hold i udstillingsområdet PICTURE THIS_EXPO. Her vil være fremvisninger af Rokokos Smartsuit Pro, HDR-indhold og demonstration af Microsoft HoloLens, et nylanceret mixed reality headset, der blander software med den virkelige verden og derved lader brugeren projektere holografiske applikationer i deres fysiske verden. I samarbejde med det nyoprettede S.M.I.L.E Lab får publikum mulighed for at opleve den prisvindende VR-oplevelse "Notes on Blindness : Into Darkness" samt "Hver sin stilhed", en hybrid cinematisk virtual reality oplevelse skabt af fem filmskabere fra Aarhus, som med projektet ønsker at gentænke live-action cinematisk VR.

Alex McDowell om "World Building"

Konferencens hovednavn er den visionære produktionsdesigner og narrative designer Alex McDowell, som fortæller om processen ved 'world building' til den digitale skærm. McDowell arbejder i skellet mellem design, teknologi og historiefortælling.  

Opbygningen af de fysiske kulisser, der omgiver en filmisk fortælling, kræver både kundskaber inden for design, dybdegående research, problemløsning og teknisk indsigt på højt niveau. Den kreative proces med at visualisere og udvikle en fysisk verden er et afgørende element i historiefortællingsprocessen.  

Alex McDowell er kreativ direktør i experimental.design og underviser i ’world building’ som disruptiv designpraksis i det 21. århundrede på USC. Han har over 35 års erfaring som produktionsdesigner og har samarbejdet med bl.a. David Fincher, Steven Spielberg, Tim Burton, Terry Gilliam, Anthony Minghella, Zach Snyder og Colin Trevorrow.    

Fuldt program

De øvrige talere på PICTURE THIS_17 er:

  • Sophie Bech, Head of Experiences hos Rokoko, om Smartsuit Pro og fremtiden for motion capture-teknologi

  • Instruktør Max Kestner og VFX supervisor Martin Madsen om deres visuelle samarbejde i udviklingsfasen af det kommende danske sci-fi-drama "QEDA" 

  • Allan Lückow, previs-specialist og direktør for MoCopenhagen, om den praktiske brug af ’on-set visualization’ og virtuel produktion 

  • Fotograf Rolf Coulanges om det digitale billedes kvalitet 

  • Jan Fröhlich, Senior Image scientist hos ARRI, om High Dynamic Range-formatet (HDR)

  • Producer Silvia Rasheva og instruktør Veselin Efremov fra Unity Technologies om den revolutionerende udnyttelse af spilteknologi i filmproduktion med den korte animationsfilm "Adam" som casestudie

  • Amaury La Burthe, direktør for AudioGaming, om at skabe en virtuel sanseoplevelse med det prisbelønnede virtual reality projekt "Notes on Blindness : Into Darkness"

  • Analytiker og ekspert Peter Buckingham fra SampoMedia om biograflandskabet under forandring og udfordringerne for independent-filmen  

Praktisk information 

PICTURE THIS_17 finder sted torsdag den 30. marts 2017   

Kl. 9:00 til 18:00

Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Læs mere og tilmeld dig her https://picturethisconference.com

Følg med på

Facebook: Picture This 2017

Kontakt: Projektleder Mariann Nederby // mariann@filmworkshop.dk // +45 7199 3376

PICTURE THIS_17 er initieret og finansieret af Nordisk Film Fonden og organiseres af Filmværkstedet i København i samarbejde med Creative Europe MEDIA Desk Danmark; Copenhagen Film Fund; KADK - Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering; DADIU - Det Danske Akademi for Digital Interaktiv Underholdning og DFF - Dansk Filmfotograf Forbund og Samsung Media Innovation Lab for Education (S.M.I.L.E) på Medialogi, Aalborg Universitet.