Logo

RSS Print

Store og Lille Isbjørn

Nordisk Film Fonden styrker filmbranchen ved at hjælpe talenter ud i verden.

  • Foto: Kyle Marquardt

    Foto: Kyle Marquardt

Uddeling
Nordisk Film Fondens legater til studieformål uddeles i portioner af DKK 25.000, benævnt Store Isbjørn og DKK 10.000, benævnt Lille Isbjørn. Der afsættes årligt ca. DKK 1 mio. til dette område.

Formål
Nordisk Film Fonden ønsker at styrke talentmassen i filmbranchen. Måden hertil er, at hjælpe talenter ud i verden, hvor de kan samle ny viden og erfaringer og herigennem højne deres kunstneriske og tekniske talent til gavn for den enkelte og hele filmbranchen.

Ansøgere
Det er alene enkeltpersoner, som kan komme i betragtning. For at komme i betragtning skal man vise, at man har talent indenfor filmbranchen.

Ansøgninger i forhold til skuespilleruddannelse/scenekunst kan ikke komme i betragtning.

Kriterier
Nordisk Film Fondens råd kan fra år til år fastlægge særlige kriterier, i forhold til områder som Nordisk Film Fonden ønsker fokus på.

I 2016 kan legaterne søges til uddannelse/kurser/studie/praktikophold i udlandet. Vi støtter bl.a. ikke uddannelse i Danmark, inspirationsrejser, udlandsrejse i forbindelse med en produktion som ikke er en integreret del af et kursus/studiested.

Evaluering
Tildelingen af et legat er betinget af, at legatmodtagerne efterfølgende bidrager med en evaluering af deres ophold. Det forventes, at legatmodtagerne i forbindelse med afslutningen af deres studieophold uploader en videofilm af maks. 90 sekunders varighed, hvor de med kunstnerisk frihed kommunikerer om de erfaringer eller det udbytte de måtte have haft af opholdet.

Videoen sendes til Inga.jespersen@nordiskfilm.com. Det anbefales at anvende www.wetransfer.com ved transport af store filer. Det er gratis for filer op til 2 GB. Navngiv din film med dit navn, og skriv også navnet i "message" feltet ved brug af WeTransfer.

Det er ligeledes et krav, at legatmodtageren foretager en kvantitativ evaluering i form af et ”multiple choice”-skema på 10 spørgsmål, som returneres efterfølgende.

Inspiration til evaluerings video
Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gribe din evalueringsvideo an, kan du her finde inspiration fra to tidligere legatmodtagere:  

Ansøgning
Der kan søges 2 gange årligt. Yderligere information findes under frister og ansøgninger.

Du kan finde eksempler på tidligere uddelinger her