kaas-ranthe-kellerdirk

Filmen om DIRCH bliver til stor teaterforestilling

22.10.2015

Nordisk Film har solgt rettighederne til succesfilmen “Dirch”, som nu bliver til en teaterforestilling instrueret af Peter Langdal.

Martin Zandvliets film "Dirch" fra 2011 om Dirch Passer bliver nu til en stort anlagt teaterforestilling.

Thomas Langkjær Entertainment og Live Nation - i samarbejde med Black Box Theatre i Holstebro - står bag produktionen, og de har efter aftale med Nordisk Film erhvervet rettighederne til at anvende forlægget til succesfilmen.

"Dirch" bliver en musikalsk komedie med levende orkester, Lommer-piger på scenen og en guldgrube af sange, monologer og sketches, som nogle af tidens bedste revyforfattere skrev specielt til Dirch Passer. Publikum kan bl.a. glæde sig til at genopleve ti af de største revy-klassikere som "Tømmerflåden", "Hoppegyngen" og "Jeg må ikke lege med de store drenge", mens der også bliver plads til evergreens som "Lille Frk. Himmelblå, "Se Venedig og dø" og "Hvem har du kysset i din gadedør".

Men som i filmen vil forestillingen "Dirch" også bære dramaet i sig og tegne et nuanceret portræt af et menneske, som på den ene side var et komisk geni og den fuldendte klovn, men på den anden side kæmpede med magtfulde dæmoner i skikkelse af bl.a. sceneskræk og et stort alkoholmisbrug.

I filmen var det Nikolaj Lie Kaas, som spillede Dirch. I den kommende teaterforestilling bliver det komikeren Andreas Bo Pedersen, mens Troels Lyby skal spille Kjeld Petersen. Forestillingen skal instrueres af Peter Langdal. 

"Nu glæder jeg mig vanvittigt til – sammen med Troels, Peter og resten af holdet – at lave en forestilling som måske stiller lidt af min nysgerrighed, samtidig med at vi får folk til at grine, mindes, tænke og hylde dansk komiks svar på Jellingestenen – Dirch Passer," siger Andreas Bo Pedersen.

Dirch Passer ville være fyldt 90 år i 2016. "Dirch" får urpremiere i Glassalen i Tivoli d. 18. august 2016 og skal derefter landet rundt til Holstebro, Odense, Esbjerg, Aalborg og Aarhus. Billetsalget går i gang på mandag kl. 10.