Logo

RSS Print

15 danske film og en udstilling til Göteborg

15 danske film er udtaget til Göteborg International Film Festival, hvor Michael Noers Nordvest får verdenspremiere i festivalens hovedprogram.

  • Nordvest. Foto: Magnus Nordenhof Jønck, DFF

    Nordvest. Foto: Magnus Nordenhof Jønck, DFF

Skrevet af DFI

Der er udtaget hele 15 danske film og en udstilling til dette års Göteborg International Film Festival, der finder sted fra den 25. januar til 5. februar.

Michael Noers "Nordvest" og Tobias Lindholms "Kapringen" deltager i festivalens hovedkonkurrence. Noer og Lindholm vandt sammen prisen i 2010 for "R". Dengang blev prisen fulgt af 100.000 svenske kr. Det beløb er nu forhøjet til en million. For "Nordvest" er der tale om en verdenspremiere på den vestsvenske festival.

"Nordvest" har manuskript af Rasmus Heisterberg og Michael Noer og er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Rasmus Horskjær.

Blandt de medvirkende er Gustav Dyekjær Giese, Oscar Dyekjær Giese, Nicholas Westwood Kidd, Roland Møller, Lene Maria Christensen og Dulfi Al-Jaburi.

Thomas Vinterbergs "Jagten" præsenteres i Göteborg med en gallavisning, og i festivalens hovedprogram for dokumentarfilm er "Mit Afghanistan - Livet i den forbudte zone" og "White Black Boy" i konkurrerence.