ungeastrid-web

Alba August spiller hovedrollen som Astrid Lindgren i Pernille Fischer Christensens UNGE ASTRID

31.03.2017

Tirsdag d. 4. april begynder optagelserne til Pernille Fischer Christensens film UNGE ASTRID. Titelrollen som Astrid Lindgren spilles af Alba August, datter af Bille August og Pernilla August, og i de øvrige roller ses Maria Bonnevie, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen og Björn Gustafsson. 

- Min film om unge Astrid Lindgren er en personlig hyldest til en af Skandinaviens mest indflydelsesrige kunstnere. En kærlighedserklæring til et menneske, der med sin sjæl som indsats, valgte at sprænge sin tids rammer for køn, religion og samfund, siger Pernille Fischer Christensen og fortsætter:- Vi har samlet et fantastisk cast af Skandinaviens bedste skuespillere, og jeg er meget glad for at arbejde med dem. Især Alba August i rollen som Astrid. Hendes utrolige talent spænder fra den lyseste komedie til den dybeste sorg. Det kommer til at kræve en stor præstation af hende, men hun har arbejdet hårdt for at få Astrid under huden og er gået ind i processen med liv og sjæl.

Alba August ser meget frem til at skulle skildre en af Sveriges mest elskede børnebogsforfattere, men ser også udfordringer:

- Astrid er ligesom mange andre idoler elskede til det umenneskelige. Det er en udfordring at ikke lade den kærlighed og respekt for hende begrænse min nysgerrighed og kreativitet. Min opgave er at gøre hende menneskelig og troværdig, ved at finde revnerne. Ligesom jeg har Astrid kæmpet med angst, selvhad og begær, og alt hvad der hører til det at være ung. Jeg spekulerer på, hvordan det var at tackle alle disse følelser, i et hjem, der var styret af kristne værdier. Det er interessant, hvordan mit billede af Astrid forandres dag for dag, jo dybere jeg dykker ned i hende.

Alba August har tidligere haft roller i den svenske film Förtroligheten (2013), Tv-serierne Mord i Skærgården (2013), Arvingerne (2014) og på søndag kan hun opleves i thrillerserien Gidseltagningen, der får premiere på Kanal 5.

Pernille Fischer Christensen har tidligere instrueret En du elsker (2014), En Familie (2010), Dansen (2008) og En Soap (2006). Hendes debut En Soap blev tildelt Bodilprisen for bedste danske film 2006 og vandt Sølvbjørnen samt blev kåret til bedste debutfilm ved filmfestivalen i Berlin. I 2010 modtog hun FIPRESCI Award på samme festival for En Familie.

UNGE ASTRID er en fri fortolkning af begivenhederne i Astrid Lindgrens tidlige liv og manuskriptet er skrevet af Kim Fupz Aakeson og Pernille Fischer Christensen.

Synopsis
Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, der ramte hende fundamentalt, en kombination af held og uheld, der kom til at forme hele hendes liv. Det var en begivenhed, der gjorde hende til en af de mest innovative kvinder i vor tid og til fortælleren, en hel verden kom til at elske. Dette er historien om en ung Astrid, der trods tidens forventninger og religiøse påbud, besluttede sig for at bryde samfundets sociale normer og følge sit hjerte.

Rolleliste:
Astrid - Alba August
Hanna - Maria Bonnevie
Samuel - Magnus Krepper
Blomberg - Henrik Rafaelsen
Marie - Trine Dyrholm
Sture - Björn Gustafsson

Produktion
Filmen er produceret af Anna Anthony, Avanti Film og Lars G Lindström, Nordisk Film Production. 
Co-producere: Tomas Radoor & René Ezra, Nordisk Film Production
Executive producer: Maria Dahlin, Avanti Film & Henrik Zein, Nordisk Film Production
Filmen  er en co-produktion med Film i Väst, TV4, Nordisk Film Production Danmark og DCM i samarbejde med DR og med støtte fra det svenske filminstitut, det Danske Filminstitut, Mitteldeutsche Medienförderung Medienboard Berlin-Brandenburg GmbH og Nordisk Film & TV Fond.

Distribution
Nordisk Film Distribution. Biografpremiere i 2018.