plakat-denskyldige-web

Allerførste kig på Gustav Möllers psykologiske thriller DEN SKYLDIGE

04.04.2018

Nordisk Film Spring udsender i dag trailer og plakat til Gustav Möllers spændingsfyldte debutspillefilm DEN SKYLDIGE.

Filmen har allerede opnået stor international bevågenhed, hvor den fik verdenspremiere på den prestigefyldte Sundance Film Festival i USA. Her fik DEN SKYLDIGE fantastiske anmeldelser fra verdens førende tidsskrifter og modtog desuden publikumsprisen i festivalens internationale hovedkonkurrence. DEN SKYLDIGE får landsdækkende biografpremiere den 14. juni og er udtaget til Biografklub Danmark.

Med knap tre måneder til premieren kan det danske publikum nu få en smagsprøve på DEN SKYLDIGE, hvor Jakob Cedergren (Frygtelig lykkelig, Sorg og glæde m.fl.) spiller den altoverskyggende hovedkarakter som politibetjenten Asger Holm, der en nat besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde.

Filmens handling

I Gustav Möllers psykologiske thriller DEN SKYLDIGE spiller Jakob Cedergren politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

Kreativt hold bag afgangsfilm går sammen om deres første spillefilm

DEN SKYLDIGE er instrueret af spillefilmsdebutant Gustav Möller, som også har skrevet manuskriptet sammen med Emil Nygaard Albertsen. Filmen er produceret af Lina Flint for Spring, der er Nordisk Films enhed for talentudvikling. Producer, instruktør og manuskriptforfatter dimitterede fra Den Danske Filmskole i 2015 sammen med fotograf Jasper J. Spanning og klipper Carla Luffe, som også er en del af det kreative hold bag DEN SKYLDIGE. Efter deres fælles afgangsfilm I Mørke (2015), er det unge kreative hold nu klar med deres første spillefilm. Musikken er komponeret af Carl Coleman og Caspar Hesselager, som til daglig udgør duoen Palace Winter.

DEN SKYLDIGE er produceret med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning, New Danish Screen. Filmen har dansk biografpremiere den 14. juni 2018 som en del af Biografklub Danmarks program.