Logo

RSS Print

Armadillo udtaget til Toronto Film Festival

Den anmelderroste og meget omtalte danske krigsdokumentar 'Armadillo', som for nylig modtog international hæder i Cannes, får nu nordamerikansk premiere på den prestigefyldte Toronto International Film Festival.

'Armadillo' vises i den internationale serie med dokumentarfilm Reel to Real. Nordisk Films internationale salgsselskab, TrustNordisk, forhandler allerede med flere potentielle amerikanske distributører af filmen.

Filmen er instrueret af Janus Metz og fortæller historien om unge soldater og deres mistede uskyld i krigen i Afghanistan. Filmen er en rejse ind i de unge soldaters sind og et forsøg på afdækning af, hvad det vil sige at være i krig. Som et karakterdrevet, psykologisk drama afsøger 'Armadillo' hvordan politik møder realiteter, når det internationale samfunds intentioner om demokratisering og udvikling kolliderer med krigens skræmmende ansigt.

Filmen er i Danmark allerede blevet set af 110.000 i løbet af bare otte uger, og er dermed den næstbedst sælgende danske dokumentarfilm nogensinde. Den kører fortsat i biografer landet over og interessen for at se 'Armadillo' er vedholdende.

Facts
Toronto International Film Festival (TIFF) er Nordamerikas største filmfestival, som hvert år besøges af 300.000 gæster – her i blandt mange vigtige amerikanske og asiatiske filmkøbere. Festivalen finder sted fra den 9. til 19. september. Yderligere info om festivalen http://tiff.net/thefestival.

'Armadillo' er produceret af Ronnie Fridthjof og Sara Stockmann for Fridthjof Film i samarbejde med Kasper Torsting, som har været en af idemændene bag filmen, og med støtte fra Det Danske Filminstitut samt TV2/Danmark. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.