Logo

RSS Print

Besætningen til ”Kon-Tiki” står klar

Det er nu offentliggjort, hvem der skal spille Thor Heyerdahl og mandskabet i filmatisering af den verdensberømte Kon-Tiki-ekspedition fra 1947. Filmen handler om at vælge eventyret og om at turde satse alt i forfølgelsen af personlige mål og drømme.

Af Ebbe Tølbøll Nielsen

I dag var mandskabet bag filmen om Kon-Tiki-ekspeditionen for første gang samlet for at forberede indspilningerne, som starter i maj. Pål Sverre Valheim Hagen skal spille hovedrollen som Thor Heyerdahl, med sig på rejsen får han Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro og Gustaf Skarsgård.

"De, som skal portrættere mændene på flåden, er alle talentfulde og spændende skuespillere, som repræsenterer en ny generation indenfor norsk film ... Vi har stor tiltro til, at de vil levendegøre Thor og mandskabet på en fascinerende og indholdsrig måde, som vil gi publikum en ny indsigt i, hvad det er for en slags mennesker, som tør at overgive sig til eventyr som Kon-Tiki-ekspeditionen." fortæller filmens instruktører Esben Sandberg og Joachim Rønning.

Filmen
I 1947 fascineres en krigstræt verden af den unge norske videnskabsmand Thor Heyerdahl. Han har udviklet en revolutionerende teori om, at Polynesien er befolket fra Sydamerika stik imod hvad det etablerede videnskabelige samfund på daværende tidspunkt mener. For at bevise sin teori gør han noget hidtil uset. Han beslutter sig for selv at teste teorien i praksis og indleder en eventyrlig og farlig ekspedition tværs over Stillehavet. Den primitive flåde, som han skal tilbagelægge næsten 8000 kilometer i, døber han Kon-Tiki – efter solguden. Med sig får han fem unge mænd; ingen af dem kender hinanden, og kun én af dem kan sejle. Selv har Thor Heyerdahl vandskræk og kan ikke svømme – han er villig til at ofre alt og alle for at få ret.

Filmen er et storslået og episk, men samtidig dybt personligt, drama på liv og død, hvor alle konfronteres med hinanden og ikke mindst sig selv – på godt og ondt. Det er en spændende historie om det at være menneske i ekstreme situationer, om det at leve på naturens præmisser og det at våge at give slip på alt og overgive sig til eventyret.

Bogen om Kon-Tiki er oversat til 70 sprog, og det skønnes, at den har solgt over 50 millioner eksemplarer. Dokumentarfilmen om ekspeditionen modtog en Oscar i 1951 og gjorde Thor Heyerdahl til en af de mest berømte nordmænd i moderne tid.

Rønning og Sandbergs Kon-Tiki starter indspilninger i slutningen af maj. Filmen produceres af Nordisk Film Production i samarbejde med Recorded Picture Company og skal distribueres af Nordisk Film Distribution AS.