2003724-emsho-still-ovebild-dan-print

Bestselleren EN MAND DER HEDDER OVE filmatiseret med Rolf Lassgård i hovedrollen – se filmens trailer her

21.01.2016

Man kan godt begynde at glæde sig til den kommende dramakomedie EN MAND DER HEDDER OVE med Rolf Lassgård i hovedrollen i Hannes Holms filmatisering af Fredrik Backmans succesroman.

EN MAND DER HEDDER OVE er en charmerende, skæv og underholdende film, om den sure ældre mand i kvarteret. En historie, der skaber sit helt eget univers, og samtidig kniber en sandhed eller to om vores tid og samfund ud imellem morsomhederne.

Se traileren her.

Det er Rolf Lassgård, en af Sveriges mest elskede og hyldede skuespillere, som flere gange er blevet nomineret og belønnet med Guldbaggen, der spiller hovedkarakteren Ove. Herhjemme er Rolf Lassgård bl.a. kendt for Susanne Biers Efter brylluppet, men også Jægerne, Den man elsker, En rationel løsning samt tv-serierne Den fjärde mannen og rollen som kommissær Wallander i miniserierne efter Mankells populære romaner. Han har faktisk også i sin tid spillet den hårdtslående Gunvald Larsson i nogle af de tidlige Beck filmatiseringer af Sjöwall & Wahlöös elskede romaner.

Hannes Holm står for både manuskript og instruktion. Han er et stort navn inden for svensk film og tv. Med filmsucceser som den banebrydende "Adam & Eva", "Klassfesten", filmene om "Sune" og "Himlen är oskyldigt blå" er Hannes Holm blevet en af Sveriges mest farverige og folkekære instruktører.

Fredrik Backmans roman fra 2012 om den 59-årige gnavpot, Ove, er blevet en stor succes og er solgt til mere end 30 lande verden over, bl.a. her i Danmark, USA, Tyskland, Frankrig, England, Spanien, Holland, Italien, Norge, Finland og Island. I Sverige er den en af de største bogsensationer i årevis – og samlet i Norden har bogen solgt tæt ved 900.000 eksemplarer.
EN MAND DER HEDDER OVE er produceret af selskabet Tre Vänner v. producer Annica Bellander i samarbejde med Nordisk Film, Film i Väst, SVT, Nordsvensk Filmunderhållning og med støtte fra Det Svenske Filminstitut.

Filmen går allerede sin sejrsgang i Sverige, hvor den på under en måned har solgt over 1 million biografbilletter, og dermed er blevet en af nyere tids største filmsucceser.