webpressefoto-20--20-c3-a5rets-20randersborger-202016

Biografchef bliver årets randersborger

15.08.2016

Morten Arnesen, der er chef for Nordisk Film Biografer Randers, er Årets Randersborger 2016. Hans arbejde er præget af energi, kreativitet og indlevelse. 

41-årige Morten Arnesen er chef for Nordisk Film Biografer i Randers, og han er samtidig en af byens helt store ildsjæle. Det blev der sat pris på, da biografchefen blev udnævnt til Årets Randersborger 2016 og fik overrakt både blomster og diplom af Randers’ borgmester, Claus Osmann Jensen, ved åbningen af Randers Ugen. 

“Måden du arbejder på er præget af energi, kreativitet og indlevelse, der sammen med dit sikre overblik skaber flotte resultater. Og sådan er det også, når du engagerer dig i andre sammenhænge,” sagde borgmesteren ved prisoverrækkelsen ifølge ditkronjylland.dk. 

Siden 2008 har Morten Arnesen været aktiv indbygger i Randers, da han flyttede til byen fra København for at passe jobbet som direktør for den lokale Nordisk Film biograf. Et job som betød, at Morten Arnesen året efter kunne sætte sig i chefstolen for en af Danmarks mest moderne biografer på toppen af Thors Bakke, hvor Nordisk Film byggede nyt. Den nye biograf begyndte at tiltrække kunder fra andre steder i Østjylland og har fået flotte besøgstal. Sammen med de ansatte har Morten skabt events og begivenheder i forbindelse mere flere store præmierefilm.

Samtidig er Morten Arnesen engageret i byens og kommunens udvikling på andre måder end biografen. Han er medstifter af Forum Randers, der arbejder med et stort udviklingsprojekt om at gøre Randers til lysets by. Han er formand for Randers City Forening. Og han er også en af de bærende kræfter i udviklingen af et flodbad i Randers. 

“Det er en skøn titel, som jeg ikke har prøvet før nu. Det er da dejligt at nogen bemærker det man går og bruger en masse tid på, og at det bliver værdsat," siger Morten Arnesen til ditkronjylland.dk og fortsætter:

“Man kan lege alene, men når man leger med andre, bliver det sjovere. Og i Randers er der mange engagerede mennesker med mange gode tanker og ideer. Det giver mig energi til at engagere mig. Ligesom biografen har mange gode og kompetence medarbejdere, der gør at jeg kan tage ud og lave noget arbejde uden for huset.”

Prisen som Årets Randersborger består af et diplom, en dansk designgave med en Kay Bojesen Abe og en buket blomster. Det er randrusianerne, der selv er med til at bestemme, hvem der skal være Årets Randersborger. Hvert år kan de indstille kandidater til prisen. Randersborger-komitéen vurderer alle forslagene og finder den endelige prismodtager.