Logo

RSS Print

Coldplay bag musikken til The Hunger Games: Catching Fire

Den første udgivelse i to år fra Chris Martin og co. får premiere på soundtracket til dette efterårs storfilm ’The Hunger Games: Catching Fire’ – et filmunivers, som forsangeren selv er stor fan af. Nummeret udkommer digitalt den 26. august og bærer navnet ”Atlas”.

Om små 100 dage har Danmark verdenspremiere på The Hunger Games: Catching Fire. Det anmelderroste rockband Coldplay har netop offentliggjort, at et af bandets helt nye numre er at finde på filmens soundtrack, der udkommer om knap to uger, den 26. august.

Nummeret ”Atlas” er det første nummer på soundtracket og samtidigt de første nye toner fra det storsælgende britiske band siden udgivelsen "Mylo Xyloto" fra 2011. Det er første gang, Coldplay indspiller et nummer specielt til en film, og det forlyder, at forsangeren Chris Martin selv er passioneret Hunger Games-fan. The Hunger Games’ instruktør, Francis Lawrence, er ligeledes yderst begejstret for samarbejdet med Coldplay. “Jeg har stor respekt og nærer dyb beundring for Coldplay, og vi er meget imponerede over, hvor godt bandet bygger videre på ideer og temaer fra filmen i musikken. Coldplays passion løfter samarbejdet, og vi glæder os til at dele musikken med hele verden," lyder det fra den østrigskfødte instruktør.

På soundtracket til den første Hunger Games-film var bl.a. Arcade Fire og Taylor Swift.

Danmark før resten af verden

Da The Hunger Games fik biografpremiere i 2012, blev den en af årets helt store succeser på verdensplan, både hvad angår billetsalg og anmeldelser. I Danmark trak filmen over 50.000 mennesker i biografen alene i åbningsweekenden. Siden har filmen høstet massiv succes, og forventningerne til opfølgeren, The Hunger Games: Catching Fire, er enorme. Derfor er det noget af et scoop, at filmens distributør Nordisk Film kan annoncere 20. november 2013 som premieredatoen i Danmark. Det er samme dato som i Sverige og Norge og hele to dage før, filmen får premiere i resten af verden.

Med The Hunger Games: Catching Fire, der spås endnu større succes, er Hunger Games-feberen for alvor ved at sprede sig igen i USA og Europa, hvor traileren tidligere på året blev frigivet sammen med billeder af karaktererne i den kommende film.

Coldplay-nummeret ”Atlas” kan købes via iTunes d. 26. august, og i den kommende periode vil nye navne på artister, der medvirker på filmens soundtrack, blive offentliggjort.