Logo

RSS Print

Coldplay klar med Hunger Games single

For første gang i to år kan du høre nyt fra Chris Martin og co. Sangen Atlas , der er skrevet specielt til efterårets storfilm 'The Hunger Games: Catching Fire', udkommet digitalt i fredags.

Den 20. november har Danmark verdenspremiere på 'The Hunger Games: Catching Fire', men allerede fra i dag kan du lytte til første single fra filmens soundtrack. Det anmelderroste rockband Coldplay har netop udsendt nummeret 'Atlas', der er skrevet specielt til filmen. Nummeret er nu tilgængeligt på iTunes og andre digitale platforme.

'Atlas' er det første nummer på soundtracket og samtidigt de første nye toner fra det storsælgende britiske band siden udgivelsen 'Mylo Xyloto' fra 2011. Det er første gang, Coldplay indspiller et nummer specielt til en film, og det forlyder, at forsangeren Chris Martin selv er passioneret Hunger Games-fan. The Hunger Games' instruktør, Francis Lawrence, er ligeledes yderst begejstret for nummeret og samarbejdet med Coldplay. "Jeg har stor respekt og nærer dyb beundring for Coldplay, og vi er meget imponerede over, hvor godt bandet bygger videre på ideer og temaer fra filmen i musikken. Coldplays passion løfter samarbejdet, og vi glæder os til at dele musikken med hele verden," lyder det fra den østrigskfødte instruktør.

På soundtracket til den første Hunger Games-film var bl.a. Arcade Fire og Taylor Swift.

Fra teenagefænomen til storfilm
Coldplay's medvirken på soundtracket til 'The Hunger Games: Catching Fire' afspejler også den udvikling filmen er gennemgået. Hunger Games startede som et teenagefænomen på linje med Twilight, men viste sig hurtigt at have format til at begejstre et langt større og mere voksent publikum. Filmen sendte den kvindelige hovedrolleindehaver Jennifer Lawrence fra en status som upcoming skuespiller til megastjerne, og filmen var lige i hælene på 'The Dark Night Rises' i konkurrencen om at trække flest biografgængere i USA i 2012. I Danmark blev filmen set af 50.000 mennesker alene i åbningsweekenden og i alt har små 250.000 danskere nu set filmen i biografen.

Med 'The Hunger Games: Catching Fire', der spås endnu større succes, er Hunger Games-feberen for alvor ved at sprede sig igen i USA og Europa, hvor traileren tidligere på året blev frigivet sammen med billeder af karaktererne i den kommende film.

'Atlas' kan købes nu via iTunes og i den kommende periode vil nye navne på artister, der medvirker på filmens soundtrack, blive offentliggjort.

Køb 'Atlas' i iTunes