Logo

RSS Print

DIRCH – nu med PLATIN-status og begravet i filmpriser

Med mere end 80.000 solgte enheder er Dirch gået PLATIN. Og det bliver ved med at regne med filmpriser over Martin P. Zandvliets storfilm.

  • Foto: Jesper Tøfner

    Foto: Jesper Tøfner

I går blev Dirch certificeret PLATIN af foreningen af danske videogramdistributører på baggrund af de mere end 80.000 solgte eksemplarer på DVD og Blu-ray siden udgivelsen d. 6. december 2011. Desuden bød weekendens Bodil-uddeling på hele fire statuetter til 'Dirch', deriblandt de nærmest selvfølgelige hædersbevisninger til d'herrer 'Kjeld og Dirch'.

Udover Bodilpriserne til Nikolaj Lie Kaas og Lars Ranthe for deres blændende præstationer som hhv. Dirch Passer og Kjeld Petersen, modtog filmen den nyindstiftede Henning Bahs-pris for scenografi, tildelt til Charlotte Bay Garnov og Peter Grant. Desuden modtog fil men den vigtige Blockbusters Publikumspris – med mere end 30% af stemmerne – foran meget værdige konkurrenter i form af Alle For Én, Klovn: The Movie og Oscar-vinderen Hævnen.

Ved Robert-festen tilbage i februar modtog Dirch hele fem statuetter, bl.a. til Nikolaj Lie Kaas, Lars Ranthe og for bedste sang – en pris der gik til Nikolajs bror Jeppe Kaas.

Dirch fik biografpremiere d. 25. august 2011. Anmelderne var ovenud begejstrede, og publikum strømmede i biografen, og gjorde Dirch til årets største danske biograffilm 2011. Filmen blev udgivet på DVD og Blu-ray tirsdag d. 6. december og blev hurtigt årets mest populære DVD-julegave.

Dirch er produceret af Mikael Rieks for Koncern Film ApS og Nordisk Film Production. Den spænder over 3 årtier og er en episk og universel fortælling om et menneskes søgen efter meningen med livet. En hyldest til komikken, til latteren, til håbet, til Dirch Passers kæmpe befriende råb udover scenen, der rev alt med sig, fik publikum til at glemme ensomheden og gjorde ham udødelig. Haba haba haba.