robert-2019

De nye talenter ’SPRING’er ud fra Nordisk Films talentafdeling

04.02.2019

Robert Uddelingen blev afholdt i går aftes, hvor talenterne i dansk film blev hædret. Især debutfilmen ’Den Skyldige’ af Nordisk Film SPRING gik sin sejrsgang.

’Den Skyldige’ er instruktør Gustav Möllers debutfilm og er produceret af Lina Flint for Nordisk Film SPRING. Filmen fik hele 7 priser med hjem og cementerer, at det at give de nye talenter plads til at udforske deres potentiale, i den grad skubber grænserne i måden hvorpå vi laver film. 

SPRING er Nordisk Films talentafdeling, hvor producer Lina Flint og manuskriptforfatter Emil Nygaard Albertsen skaber rammerne for et kreativt inspirerende rum, der sikrer nyskabelsen, friheden og mulighederne for at eksperimentere med filmmediet. Senest med filmen ’Den Skyldige’ som skiller sig ud ved, at Filmen er blevet til med et forholdsvist lille budget og er filmet på én lokation.

Derfor var det også velfortjent, da ’Den Skyldige’ blev årets danske spillefilm og Gustav Möller fik Roberten for Årets Instruktør. Manuskriptet forfattet af Gustav Möller og Emil Nygaard Albertsen blev tildelt Årets originale manuskript.

For sin hovedrolle i ’Den Skyldige’ fik Jacob Cedergren Roberten for Årets mandlige hovedrolle og Jessica Dinnage fik Roberten får Årets kvindelige birolle, for at være kvinden i den anden ende af telefonrøret. Endelig fik Carla Luffe og Oskar Skriver hver deres Robert for henholdsvis Årets klipper og Årets sounddesigner.

Udover hæder til ’Den Skyldige’  var der også stor glæde, da Katrine Greis-Rosenthal fik en Robert for Årets kvindelige hovedrolle for sin rolle som Jacobe i ’Lykke-Per’ produceret af Nordisk Film Production og med Bille August som instruktør. Jette Lehmann og Manon Rasmussen fik Roberten for henholdsvis Årets scenograf og Årets kostumier for deres arbejde på ’Lykke-Per’.

For det kyndige arbejde med blandt andet at gøre Ditte Hansen til en mand i ’Ditte & Louise’ fik Sofie de Mylius Roberten for Årets sminkør.  

Det delvist Nordisk Film ejede selskab Zentropa fik også priser med hjem. Zentropa står bag ’The House That Jack Built’ af Lars Von Trier og den fik Roberten for Årets visuelle effekter, som Peter Hjorth stod bag og Manuel Alberto Claro fik Roberten for Årets fotograf på samme film.

Årets mandlige birolle blev tildelt Fares Fares for hans rolle i ’Journal 64’, som ligeledes er produceret af Zentropa.

Anders Matthesens ’Ternet Ninja’, som er distribueret af Nordisk Film Distribution, blev heller ikke forbigået til aftenens uddeling. Den fik Roberten for Årets børne- og ungdomsfilm, Årets adapterede manuskript og Roberten for Årets originale sang.

Endelig fik den Nordisk Film distribuerede film ’Three Billboards Outside Ebbing Missouri’ Roberten for Årets engelsksprogede film.

Robert Prisen blev uddelt for første gang i 1984 og er den danske pendant til de amerikanske Oscars.