Logo

RSS Print

EN DU ELSKER udtaget til filmfestivalen i Berlin

Danmark bliver fornemt repræsenteret, når den 64. udgave af Berlins internationale filmfestival løber af stablen fra 6.-16. februar 2014.

  • Foto: Rolf Konow

    Foto: Rolf Konow

Filmfestivalen har netop offentliggjort, at Pernille Fischer Christensen og Zentropas nye danske drama EN DU ELSKER udtaget til det prestigefyldte program ”Berlinale Special”. Dermed er det tredje gang, at en film af Pernille Fischer Christensen er udtaget til filmfestivalen i Berlin efter debuten og gennembruddet En Soap i 2006 (som vandt Sølvbjørnen og prisen for Bedste Debutfilm) og En familie (som vandt festivalens internationalekritikerpris i 2010.)

Programserien ”Berlinale Special” har været en del af filmfestivalen i Berlin siden 2004, hvor den præsenterer prestigefilm fra hele verden. En række af verdens førende instruktører har haft film i ”Berlinale Speciale” inkl. Peter Greenaway, Tom Tykwer, Michelangelo Antonioni, Roberto Benigni, Martin Scorsese, Claude Chabrol, og senest bl.a. Tom Hooper med Les Misérables. Simon Stahos svenske Himlens Hjerte og Lone Scherfigs britiske An Education var ligeledes udtaget i samme program i henh. 2009 og 2008, men med EN DU ELSKER er det første gang, at en dansk film er udtaget.

Holdet bag
EN DU ELSKER er Pernille Fischer Christensens bud på en moderne tåreperser om at opdage kærligheden i sig selv og finde tilbage til livet. 

Mikael Persbrandt spiler Thomas Jacob, Trine Dyrholm er hans musikproducer Molly Moe, Birgitte Hjort Sørensen spiller Thomas Jacobs datter Julie, og i rollen som den kun 11-årige Noa er der debut til Sofus Rønnov.

Pernille Fischer Christensen har skrevet filmens manuskript sammen med Kim Fupz Aakeson. De to stod også bag manuskriptet til En Soap og En familie. EN DU ELSKER er produceret af producerduoen Sisse Graum Jørgensen og Vinca Wiedemann, som også sammen producerede En familie. Sisse Graum Jørgensen har alene inden for de sidste to år været producer på de tre store prisbelønnede biografsucceser En Kongelig Affære, Den Skaldede Frisør og den netop Oscar-nominerede Jagten og er i 2014 også aktuel som producer på den danske western The Salvation med Mads Mikkelsen i hovedrollen og Susanne Biers En chance til med bl.a. Nikolaj Coster-Waldau og Ulrich Thomsen. Vinca Wiedemann, som netop er blevet udnævnt til ny rektor på Den Danske Filmskole, var som den første kunstneriske leder af New Danish Screen støtteansvarlig for Pernille Fischer Christensens debutfilm En Soap.

EN DU ELSKER har et budget på 24 mio. kroner og Det Danske Filminstitut støtter med 7,5 mio. kr. og 1,8 mio. kr. i regional støtte. Filmen er en co-produktion med Zentropa International Sweden, Film i Väst og FilmFyn. Med støtte fra Det svenske Filminstitut og Nordisk Film & TV Fond og i samarbejde med TV 2 Danmark og Sveriges Television samt med støtte fra The Media Programme of the European Union. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Biograf Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk. EN DU ELSKER er med i Biografklub Danmark.