Logo

RSS Print

EN KONGELIG AFFÆRE ER DANSK OSCAR-KANDIDAT

En kongelig affære bliver den danske deltager i Oscar-kapløbet i kategorien Best Foreign Language Film.

Af DFI.

Komitéen, der indstiller en dansk film til kapløbet om en Oscar-nominering, mødtes fredag den 21. september for at beslutte, hvilken af de tre shortlistede film der indstilles. Blandt de tre film, Marie Krøyer, Den skaldede frisør og En kongelig affære, gik indstillingen til den sidste.

"Det har været en svær afgørelse. Det seneste år har været fantastisk for dansk film med mange titler af international klasse. Hver og en af de tre shortlistede film ville i sig selv have været fornemme bud, og komitéen ville med glæde videresende flere film fra dette års repertoire. Men der er kun plads til en, og et flertal af komitéens medlemmer har besluttet at indstille Nikolaj Arcel og Zentropas 'En kongelig affære'," siger formand for komitéen, Henrik Bo Nielsen fra Det Danske Filminstitut.

Stort internationalt potentiale

Komitéen har blandt andet lagt vægt på, at En kongelig affære er en film med stort internationalt potentiale, og at den har vist det i Nordamerika og resten af den engelsk-talende verden:

"På filmfestivalen i Berlin vakte 'En kongelig affære' straks beundring og hjemtog sølvbjørne for bedste skuespil og bedste manuskript. Hos det danske publikum blev filmen en dundrende biografsucces, og i Storbritannien blev åbningsweekenden den største nogensinde for en dansksproget film. Den har siden gjort sig på de nordamerikanske festivaler, og vi er sikre på, at Akademiets medlemmer vil finde den interessant, og at holdet bag filmen vil kæmpe hårdt for endnu en flot dansk Oscar-placering."

En kongelig affære havde dansk premiere den 29. marts og er set af et biografpublikum på godt en halv million. Filmen er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

En kongelig affære distribueres af Nordisk Film Distribution.