eventbilletter

Egmont og CTS Eventim skaber fælles skandinavisk billetforretning

16.03.2016

Egmonts datterselskab Nordisk Film styrker sit billetsalgsselskab Venuepoint ved at slå sig sammen med det førende selskab på det europæiske marked, CTS Eventim.

Nordisk Film, som ejes af den danske medievirksomhed Egmont, og det tyske CTS Eventim, den næststørste udbyder af billetsalgstjenester i verden og den førende på det europæiske marked, vil samarbejde for at skabe en førende skandinavisk billetsalgsoperatør.

Nordisk Film fusionerer sit billetsalgsselskab, Venuepoint, som blandt andet driver Billetlugen i Danmark, med CTS Eventims svenske aktiviteter. De to parter kommer til hver at eje 50 procent af det nye joint venture. Det kommer til at drive forretning i Danmark, Sverige og Norge og får hovedkvarter i København. 

"Vi købte Venuepoint for 4 år siden, og omsætningen er steget med over 70 procent. Men vi har hele tiden efterstræbt en endnu stærkere markedsposition. Ved at oprette et joint venture med CTS Eventim styrker vi vores billetsalgsvirksomhed og sikrer yderligere vækst og markedsinnovation i Skandinavien,” siger Christian Folden Lund, digital direktør hos Nordisk Film. 

"Hos Venuepoint har vi en indgående forståelse for vores lokale markeder og et loyalt og støt voksende kundegrundlag. Et partnerskab med Eventim gør os i stand til at levere et nyt sortiment af topmoderne løsninger, produkter og tjenesteydelser til vores kunder," siger Christoffer Feilberg, administrerende direktør for Venuepoint. 

"I Egmont, med selskabets brede portefølje af forlagsvirksomhed, tv- og biografvirksomhed og store database over eksisterende kunder, har vi fundet den perfekte samarbejdspartner i Skandinavien. Venuepoint er en veletableret aktør med en forretningsmodel, som har stået sin prøve, og et stort vækstpotentiale. Vi ser frem til at introducere vores teknologi, som er den førende på markedet, på det danske og norske marked igennem Venuepoint og at forstærke vores markedsposition i Sverige sammen," siger Alexander Ruoff, driftsdirektør i CTS Eventim.

Venuepoint ejes af Nordisk Film som er en del af Egmont, Danmarks største medievirksomhed. Venuepoint driver billetportalen Billetlugen i Danmark, Biljettforum i Sverige og Bilettportalen i Norge og solgte sidste år over 4,5 millioner billetter i Skandinavien.. Virksomheden har 55 ansatte og har hovedkvarter i København. 

CTS Eventim er førende på det europæiske marked indenfor billetvirksomhed og har aktiviteter i 24 lande. Mere end 120 millioner billetter til over 200.000 arrangementer markedsføres hvert år igennem systemer fra Eventim-koncernen. Udover over 20.000 stationære billetforhandlere i Europa distribuerer Eventim også billetter igennem online-platforme og callcentre. Eventim er noteret på børsindekset MDAX.