"En mand der hedder Ove" er nomineret til Oscar i to kategorier

24.01.2017

Det svenske komediedrama En mand der hedder Ove, der er produceret af SF Studios og co-produceret og distribueret af Nordisk Film, er nomineret i hele to kategorier ved Oscar-uddelingen.

Den svenske film En mand der hedder Ove er nomineret i kategorien Bedste udenlandske film og Bedste makeup og hair-styling. Filmen er produceret af SF Studios. Nordisk Film har co-produceret og distribueret filmen.

I kategorien Bedste udenlandske film er En mand der hedder Ove blandt andet oppe mod Nordisk FIlms Under sandet. I hairstyling kategorien er den blandt andet oppe i mod store Hollywood-film som Suicide Squad og Star Trek Beyond.

En Mand der hedder Ove er instrueret af Hannes Holm, og filmen havde dansk premiere den 26. maj.2016. Siden har den taget Danmark og Sverige med storm. Alene i Sverige har den solgt 1,6 mio. billetter.

I En Mand der hedder Ove er titelkarakteren en gnaven, ældre herre (spillet af Rolf Lassgård), der har gjort det til sin fremmeste opgave at holde villakvarteret pænt og ordentligt. Selvom Ove af omgivelserne anses som bitter, har han i bund og grund hjertet på det rette sted og sørger over tabet af sit livs kærlighed.

Af samme årsag ser den rigide regelrytter ikke nogen grund til at leve længere. Men da tingene ser sortest ud, bakker den højgravide, nye genbo, Parvaneh (spillet af Bahar Pars), og hendes familie ind i Oves postkasse i en mislykket parallelparkering. Hvad der starter som dråben, der får bægeret til at flyde over, ender i et uventet venskab til gavn for begge parter.

Filmen er baseret på Fredrik Backmans bestseller af samme navn.

Oscar-statuetterne uddeles den 26. februar.