Logo

RSS Print

European Film Awards 2011

I weekenden kunne Nordisk Film fejre en stor triumf ved årets European Film Awards, en prisfest mange kalder den europæiske Oscar.

Hovedpriserne gik til Danmark
Og dansk film blev i dén grad fejret i Berlin, hvor den 24. European Film Award-uddeling fandt sted.

Ikke blot var dansk film nomineret i hele 14 kategorier. Susanne Bier blev kåret som årets bedste instruktør for sit storslåede drama Hævnen, og Lars von Triers rørende dommedagsfilm Melancholia vandt hovedprisen for årets bedste film – over Oscar-darlingen Kongens store Tale, vel at mærke.

Melancholias Manuel Alberto Claro fik desuden fotografprisen og Jette Lehmann vandt for bedste scenografi.

Og som om det ikke var nok, blev den danske skuespiller Mads Mikkelsen hædret med æresprisen, European Achievement in World Cinema 2011, for sine samlede bedrifter på film. Mikkelsen har bl.a. spillet hovedrollen i Elsker dig for evigt og Efter Brylluppet. Begge Zentropa-titler, som Nordisk Film har distribueret.

Zentropa-boss tilfreds
Direktør for Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, kunne se tilbage på aftenen med stor tilfredshed. Han var imidlertid ikke overrasket over, at Melancholia modtog aftenens hovedpris:

"Det er filmfolk, der har stemt, og de går efter den totale oplevelse, hvor billeder, klip, lyd og scenografi spiller sammen i en højere enhed, og der er Melancholia guf," sagde han.

Mere information om European Film Awards