fasandraeberne-foto-christian-geisnaes

FASANDRÆBERNE får europapremiere i Tyskland

10.09.2014

Filmfestivalen i Hamburg lægger rød løber til europapremieren på Zentropas længe ventede opfølger til kæmpesuccesen "Kvinden i buret".

Nedtællingen til biografpremieren på Zentropas FASANDRÆBERNE er for alvor begyndt. Tre uger er der til den danske biografpremiere d. 2. oktober, om knap en uge begynder billetsalget, en uge efter får filmen verdenspremiere på Fantastic Fest i USA, og her til formiddag er det blevet offentliggjort, at FASANDRÆBERNE nu også er udtaget til hovedkonkurrencen på Filmfest Hamburg. Her får filmen europapremiere fredag den 26. september under overværelse af Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares og filmens instruktør Mikkel Nørgaard.

Filmfest Hamburg er den tredjestørste filmfestival i Tyskland. Festivalen – der i år løber fra 25. september til 4. oktober - præsenterer spillefilm og dokumentarfilm fra hele verden. Blandt de mange prominente navne, der har besøgt festivalen gennem tiden kan nævnes Clint Eastwood, Jodie Foster, Atom Egoyan, Christoph Waltz, Julian Schnabel, Tilda Swinton, Lars von Trier og Wim Wenders. Sidste år blev "Kvinden i buret" udtaget til festivalen, hvor den fik en fantastisk modtagelse af såvel festivalpublikummet som den tyske presse inden den fik dansk biografpremiere og blev årets mest sete danske film med 724.000 solgte billetter.