fasandraeberne-foto-christian-geisnaes

FASANDRÆBERNE har rundet 700.000 solgte billetter

11.11.2014

Samtidig er de tre første film i Afdeling Q-serien solgt til distribution i USA.

Zentropas film nr. 2 i Afdeling Q-serien, FASANDRÆBERNE, er et monsterhit i biograferne og overgår alle andre biograffilm i Danmark i 2014. Siden premieren 2. oktober er danskerne væltet i biografen, og i aftes lykkedes det filmen at passere 700.000 solgte billetter. Her til morgen har den indtil videre solgt helt præcis 705.899 biografbilletter i Danmark.
 
Det gør filmen til én af blot fem danske spillefilm, der har opnået samme milepæl i dette århundrede - de fire andre er Klovn the Movie (2010, 855.000 billetter), Italiensk for begyndere (2000, 828.000 billetter), Hvidsten Gruppen (2012, 764.000 billetter) og sidste års højdespringer i biograferne, Kvinden i buret (2013, 724.000 billetter). Hvis man kigger endnu længere tilbage, er FASANDRÆBERNE én blandt kun ni danske biograffilm i de sidste 30 år, der har solgt over 700.000 billetter.
 
FASANDRÆBERNE sælger endnu hurtigere end Kvinden i buret, og det forventes at filmen overhaler sin forgænger inden for den næste uges tid.
 
Afdeling Q-filmene solgt til USA
Samtidig med den glædelige nyhed om det hjemlige biografsalg, kan Zentropa og TrustNordisk også offentliggøre, at de tre første film i Afdeling Q-serien nu er solgt til distribution i USA. Det er distributionsselskabet Sundance Selects, som har købet USA-rettighederne til både Kvinden i buret, FASANDRÆBERNE og den kommende Flaskepost fra P. Filmseriens producer Louise Vesth udtaler:
 
– Med salget til USA er filmene nu i distribution i det meste af verden, og det cementerer, at de over 700.000 danskere, der indtil nu har set FASANDRÆBERNE, ikke er alene. Jussis bøger har gjort det helt fantastisk, og jeg er stolt af, at vi har formået at overføre universet til film. For Zentropa betyder det, at vi endnu engang er lykkedes med film, som udover at levere varen i Danmark også kan eksporteres til hele verden til glæde for selskabet, de kreative og dansk film i almindelighed.

FASANDRÆBERNE, der er den anden af foreløbigt fire spillefilm om Afdeling Q, vil kunne opleves i danske biografer i hvert fald året ud.