Logo

RSS Print

FASANDRÆBERNE på vej til at starte optagelser

Det har hele tiden ligget på tegnebrættet, at de fire første bøger i Jussi Adler Olsens vildt succesfulde Afdeling Q-serie skulle filmatiseres.

  • Foto: Christian Geisnæs

    Foto: Christian Geisnæs

Om godt seks uger er der premiere på første film, den med spænding ventede Kvinden i buret, som rammer biografer over hele landet 3. oktober. Men i dag kan Zentropa afsløre, at planerne for film nr. 2 er så langt fremme, at optagelserne allerede går i gang inden premieren på Kvinden i buret. Film nr. 2 hedder FASANDRÆBERNE og går i optagelse d. 23. september i Nordtyskland og senere i København.

Handlingen
I FASANDRÆBERNE starter vi i 1994, hvor et tvillingepar findes brutalt myrdet i et sommerhus.
Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene.
20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene.
Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted.
Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af ​​samfundet, og de vil gøre alt hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.
 
Holdet foran og bag kameraet
I FASANDRÆBERNE kan publikum igen glæde sig til at opleve Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck, Fares Fares som Assad og Søren Pilmark som Marcus Jacobsen i rollerne. Til gengæld er det første gang, at vi møder Carl Mørcks stærkt excentriske sekretær Rose, som bliver en fast del af trekløveret i Afdeling Q. Hvem der skal spille hende er ikke på plads endnu, men vil blive offentliggjort i løbet af de kommende uger. Det samme gælder det øvrige ikoniske persongalleri inkl. posedamen Kimmie, forretningsmanden Ditlev Pram og børsanalytikeren Ulrik Dybbøl.
 
FASANDRÆBERNE skabes af holdet bag Kvinden i buret. Mikkel Nørgaard er instruktør, Louise Vesth, Peter Aalbæk og Jonas Bagger producerer for Zentropa, og filmens manuskript skrives af makkerparret bag bl.a. den originale Mænd der hader kvinder og En kongelig affære, Nikolaj Arcel og Rasmus Heisterberg.
 
FASANDRÆBERNE får et budget på 39 mio. kr. og er produktionsstøttet af Det Danske Filminstitut med 6,8 mio. kr. Filmen er en koproduktion mellem Danmark, Norge og Sverige. Den er produceret af Zentropa Entertainments i samarbejde med TV2 Danmark, ZDF Enterprises, TV2 Norge og i samproduktion med Film i Väst. Foruden Det Danske Filminstitut har filmen fået støtte fra bl.a. Eurimages, NFP marketing & distribution GmbH og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein.
 
FASANDRÆBERNE får forventet biografpremiere i oktober 2014. Den distribueres af Nordisk Film Biografdistribution, mens det internationale salg varetages af TrustNordisk.