valhalla-kasper-tuxen

Fenar Ahmad laver den episke eventyrfilm VALHALLA!

06.09.2018

Profile Pictures og Nordisk Film Distribution kan i dag offentliggøre, at Fenar Ahmads opfølger til actionbraget Underverden bliver fantasy/adventure-filmen VALHALLA, der får premiere 10. oktober 2019 til efterårsferien

På rollelisten står Roland Møller, Dulfi Al-Jabouri, Reza Forghani, Jacob Lohmann, Stine Fischer Christensen, Andreas Jessen, Ali Sivandi, Patricia Schumann, stortalenterne Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth og mange flere. Sanne Salomonsen medvirker også i sin første danske filmrolle i 35 år! Filmen er allerede gået i optagelser og optages på Filmstationen i Værløse, i Kirke Saaby, Skåne i Sverige, Island og Norge.

VALHALLA er en live-action eventyrfilm baseret på den legendariske danske tegneserie Valhalla fra 1979 og tegnefilmen af samme navn fra 1986 om de nordiske guder. Da filmen udkom var det den dyreste danske tegnefilm nogensinde, og den blev en stor publikumssucces med næsten 600.000 solgte billetter. Nu realiserer Fenar Ahmad sin mangeårige drøm om at skabe sin helt egen live-action fantasyfilm baseret på forlæggene.

Fenar Ahmed udtaler:Valhalla er en af de mest fantastiske eventyrfortællinger, jeg har læst som barn og set som tegnefilm, og jeg har altid haft en drøm om at skabe en episk eventyrfilm om de nordiske guder. På mange måder betragter jeg sagaerne om de nordiske guder som Skandinaviens grundfortælling og en rejse tilbage til vores ophav. Samtidig synes jeg også at filmen passer enormt godt til netop vores tid. Vi sidder med alle vores skærme og telefoner og er mere og mere afkoblet fra naturen. Og VALHALLA er netop en film, der foregår i naturen og er optaget i den skandinaviske natur i Danmark, Sverige, Norge og på Island.

Historien
Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Stærkt cast
Fenar Ahmad har allieret sig med en stor del af kræfterne foran og bag kameraet fra sine første to spillefilm til VALHALLA. Et stærk cast føres an af Roland Møller som tordenguden Thor og Dulfi Al-Jabouri som Loke, mens der er debut til musikproduceren Reza Forghani som den frække jætte Quark.

Som de to vikingebørn Røskva og Tjalfe ses de to unge stortalenter Cecilia Loffredo og Saxo Moltke-Leth, og så vender Danmarks egen Rock Mama Sanne Salomonsen tilbage til dansk film for første gang siden Forræderne i 1983 for 35 år siden. Sanne Salomonsen skal spille Elle, den livsfarlige moder til jættekongen Udgårdsloke, der er Thor, Odin og de andre guders hovedfjende.

I øvrige roller medvirker bl.a. Asbjørn Krogh Nissen som Odin, Jacob Lohmann som Tyr, Stine Fischer Christensen som Frigg, Andreas Jessen som Balder, Ali Sivandi som Skrymer, Patricia Schuman og Bjørn Fjæstad som børnenes forældre og mange flere.

Holdet bag filmen
Fenar Ahmad har selv skrevet manuskriptet sammen med Adam August som han også skrev Underverden sammen med. Filmen er fotograferet af Kasper Tuxen og klippet af Kasper Leick, musikken er komponeret af Jens Ole Wowk McCoy, og production designer er Peter Grant.

VALHALLA er produceret af Profile Pictures ved producer Jacob Jarek og co-produceres med Nordisk Film, Bacon OSL/Bulldozer Film (Norge) og Netop Films (Island). Filmen er støttet af det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Åke Sandgren, Danmarks Radio, Copenhagen Film Fund, Film i Skåne, Nordisk Film & TV Fond, Icelandic Film Center & RUV.

VALHALLA har et budget på 34,3 mio. kr. og distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution.