Logo

RSS Print

Filmpris til Martin Zandvliet

Filminstruktør og manuskriptforfatter Martin Zandvliet modtager i dag Erik Ballings Rejselegat for sit bidrag til dansk film.

Under fejringen af Nordisk Films 105-års fødselsdag har Nordisk Film Fonden i dag uddelt Erik Ballings Rejselegat. Prisen er på 50.000 kr. og uddeles til "en person, som skaber værker, der i særlig grad - ligesom Ballings film - appellerer til et bredere publikum og dermed understøtter dansk films popularitet." Prisen er et rejselegat, fordi Erik Balling sammen med Henning Bahs i mange år viste, at rejser befordrer inspiration og skaberlyst - og giver kræfter til nye indsatser.

Årets prismodtager er filminstruktør Martin Zandvliet, som med sine to spillefilm Applaus og Dirch har markeret sig som et lysende talent.

I motivationstalen til Martin Zandvliet sagde juryformand Thomas Heinesen blandt andet:

"Med Dirch har Martin vist, at han mere end én gang formår at skabe et rum, som skuespillere tør blotte sig i og dermed yde blændende skuespilpræstationer. Hans fascination af de indre dæmoner og mennesket i opløsning er i både Applaus og Dirch blevet til filmoplevelser som står meget stærkt og er svære at ryste af sig.

Det er for dette – og med forventningen om meget mere i samme klasse – at vi tildeler ham Erik Ballings Rejselegat 2011."

Dirch er til dato set af 477.381 mennesker i biografen.

For yderligere information kontakt venligst:
Thomas Heinesen, tlf. 23 33 03 18,
Mail: thomas.heinesen@nordiskfilm.com