Logo

RSS Print

Fremtidens lyd brager igennem på KVINDEN I BURET i Imperial

Imperial løfter sløret for et helt nyt og særligt lydsystem til premieren på Zentropas længe ventede filmatisering af Jussi Adler-Olsens bestseller KVINDEN I BURET.

Og biografgængere kan godt glæde sig til det nye og meget avancerede lydsystem: Dolby Atmos 3D. Systemet giver nemlig en unik lydoplevelse, som er langt mere detaljeret og spektakulær end noget andet lydsystem.

Inden for de seneste 25 år har vi set en enorm udvikling på billedsiden, mens lydsiden til sammenligning nærmest har været stilstående. Men det laver Nordisk Film og Dolby Sound nu om på. Imperial bliver således dækket med højtalere fra top til tå. Med helt ny lyd fra loftet og 64 nye lydkanaler i stedet for de tidligere seks, kan publikum til KVINDEN I BURET godt spærre både øjne og ører op. Det er nemlig værd at bemærke, at hver enkelt af de 64 lydkanaler spiller deres egen lyd, så man kan tale om en ”3D-oplevelse for ørene”.

KVINDEN I BURET bliver den første film i Imperial med det nye lydsystem, og Nordens største biograf er da også gået igennem en mindre forvandling. Udover den nye lyd er sæder og lærred også blevet udskiftet, så biografgængere kan glæde sig til en mere levende oplevelse på alle niveauer. Helt nøjagtigt bliver billedet hele 40 procent større end det tidligere ellers store lærred.

Den nye lyd til KVINDEN I BURET er mixet i London, men fra 2014 vil Nordisk Film selv have mulighed for at opbygge lyd til Dolby Atmos Sound.