Logo

RSS Print

Internationalt skulderklap til Nordisk Films lydfolk

Nordisk Film Audio kan bryste sig af en nominering til en Golden Reel Award for Bedste Udenlandske Lyddesign på filmene "Mænd der hader kvinder" og "Pigen der legede med ilden". Prisen bliver uddelt af den amerikanske fagorganisation Motion Picture Sound Editing, hvis medlemmer tæller lydbranchens mest kyndige fagfolk.

Af Ebbe Tølbøll Nielsen

Begge lyddesign er lavet hos Nordisk Film, hvor henholdsvis Peter Schultz og Nalle Hansen/Anders Hörling har stået i spidsen for lydsiden på de to film. Prisen er speciel, fordi det udelukkende er professionelle lydfolk der er med til at indstille og bedømme de udvalgte værker.

"Det flatterende er, at alle stemmer er uddelt med et professionelt udgangspunkt. Det er udelukkende branchens lydfolk, der stemmer, og ikke som til fx Robert, hvor også kostumieren stemmer på Bedste Lyd – og omvendt ... Det er vores kolleger i den internationale lydbranche, der har fået øje på os og vores arbejde, og derfor er det noget nær den fineste anerkendelse, vi kan få", fortæller Nalle Hansen fra Nordisk Film Audio.

MPSE præsenterer hvert år "The Golden Reel Awards", hvor branchen anerkender årets bedste arbejde i de forskellige områder af lydredigering: Dialog og ADR, effekter og Foley samt musik. MPSE er en non-profit-organisation dedikeret til at styrke anerkendelsen af deres medlemmer ved at uddanne offentligheden og resten af den filmskabende verden i lydredigeringens kunstneriske værdi. Om deres medlemmer skriver organisationen på sin hjemmeside:

"MPSE's medlemmer er de kunstnere som former og skaber dramatiske lydeffekter og opfinder nye lyde til imaginære verdener ... Indsatsen fra vores dygtige og hårdtarbejdende medlemmer kan høres hver time, hver dag – verden over."

The Golden Reel Awards blev afholdt for 58. gang søndag d. 20. februar i Los Angeles. Nordisk Film måtte desværre se sejren gå til den franske film "Micmacs".