Logo

RSS Print

Jagten: Bedste åbningsweekend for dansk drama i 10 år

Thomas Vinterbergs "Jagten", der havde dansk premiere i torsdags, har med knap 120.000 solgte billetter haft den næstbedste åbningsweekend for en dansk film i 10 år.

  • Foto:Per Arnesen

    Foto:Per Arnesen

Skrevet af DFI

Thomas Vinterbergs "Jagten" er efter åbningsweekenden strøget direkte ind på førstepladsen på biografhitlisten og står med sine 119.349 billetter også for den anden største åbningsweekend for en dansk spillefilm i 10 år.

Instruktøren Thomas Vinterberg har før udtrykt vigtigheden af det danske publikum og siger i en pressemeddelelse om de nye biograftal:

"Det var stort for mig, da 'Jagten' fik verdenspremiere i Cannes til stående bifald og Mads Mikkelsen fik prisen for Bedste skuespiller. Og der har været andre store højdepunkter siden da. Men vigtigst af alt var selvfølgelig mødet med filmens hjemmepublikum. Det har jeg glædet mig til og været lidt nervøs over. Nu er jeg bare glad, lettet og virkelig stolt."

På top 10-listen over de danske åbningsweekender de seneste 10 år ligger "Jagten" næstbedst, kun overgået af "Klovn - the movie". Med undtagelse af "Flammen & Citronen" og "Hvidsten Gruppen" er alle film på listen komedier med bred folkelig appel. "Jagten" adskiller sig helt markant ved både genre og det meget dystre tema, hvilket gør åbningen endnu mere imponerende.

De seneste danske dramaer, der kan måle sig med de store publikumssucceser, er "Flammen & Citronen", der i 2008 åbnede med 93.059 billetter, og "Hvidsten Gruppen", der åbnede med 87.542 billetter sidste år. "Jagten" står dermed for den bedste åbningsweekend for et dansk drama i 10 år.

"Jagten" er produceret af Morten Kaufmann og Sisse Graum Jørgensen for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.