Logo

RSS Print

KON-TIKI NORSK OSCAR-KANDIDAT

"Kon-Tiki" bliver den norske deltager i Oscar-kapløbet i kategorien 'Best Foreign Language Film'. Den norske Oscar-komite har vurderet de tre kortlistede Oscar-kandidater "Kompani Orheim", "Kon-Tiki" og "Som du ser meg" - og indstillingen gik til "Kon-Tiki".

Oscar-komiteens begrundelse:

KON-TIKI er en eventyrlig historie om enkeltindividets ambition om at sætte spor efter sig i verdenshistorien ved at tegne et kort større end sig selv. Spillefilmen er en ambitiøs og visuelt storslået dramatisering af den internationalt kendte historie om Thor Heyerdahls 101 dages lange Kon-Tiki-ekspedition fra Peru til Polynesien, og bygger på hændelser og skikkelser fra vor nære fortid. Den handler om vågemod til at udfordre det ukendte i en tid, hvor verden stadig var uudforsket, og filmskaberne udviser stærk fortællervilje, når de inviterer publikum med på denne rejse. Instruktørerne Espen Sandberg og Joachim Rønning løfter fortællingens episke format frem. Samtidig giver de plads til detaljerne, enkeltmennesket og den lille historie sat ind i et universelt sammenhæng. Solide skuespilpræstationer, med et særligt udgangspunkt i hovedrolleindehaver Pål Hagen, bidrager med at skabe nærhed i en bredt anlagt historie.

Om filmen
I Norge har "Kon-Tiki" allerede solgt tæt ved 700.000 biografbilletter siden premieren den 24. august. "Kon-Tiki" fik sin internationale premiere ved filmfestivalen i Toronto i forrige uge og blev varmt modtaget af både branchen og publikum. Filmen er allerede solgt til adskillige lande verden over.

"Kon-Tiki" er et storslået eventyr, der siden Thor Heyerdahl og hans folk drog afsted på den livsfarlige rejse, har betaget og fascineret både unge og gamle. Kon-Tiki er den medrivende historie om at vælge eventyret og om at gøre det, man tror på – selv når alle andre siger, at det er umuligt. En episk rejse, der forandrede alle deltagernes liv for altid!