Logo

RSS Print

KVINDEN I BURET har solgt en halv million billetter

Blot 20 dage har det taget filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestseller at nå 500.000 solgte biografbilletter herhjemme. Det gør KVINDEN I BURET til årets hurtigst sælgende biograffilm.

  • Foto: Christian Geisnæs

    Foto: Christian Geisnæs

Under tre uger er der gået siden premieren på Zentropas thriller KVINDEN I BURET, og allerede i går aftes passerede den 500.000 solgte billetter i raketfart. Dermed er KVINDEN I BURET årets hurtigst sælgende biograffilm og har bl.a. slået Zentropas egen Jagten som rundede 500.000 billetter efter 27 dage og endte med at sælge hele 673.000 billetter. KVINDEN I BURET, der til dato helt præcist har solgt 506.203 billetter, har også nået denne flotte milepæl på færre dage end kæmpesucceser som Hvidsten Gruppen og Pigen der legede med ilden, der endte med at sælge hhv. 764.000 og 812.000 billetter i de danske biografer. Med en halv million solgte billetter på kun 20 dage er KVINDEN I BURET ikke blot årets hurtigst sælgende biograffilm herhjemme, men også blandt de hurtigst sælgende danske biograffilm i dette årtusinde.
 
Hos Nordisk Film Biografdistribution er der stor tilfredshed. Direktør Jan Lehmann udtaler:

– KVINDEN I BURET har siden sin premiere været den absolut største filmsucces i biograferne. Med et så massivt billetsalg er der ingen tvivl om, at publikum kan lide hvad de ser og at filmen lever op de store forventninger, der har været til en filmatisering af Jussi Adler-Olsens bestseller. Og alt tyder nu på, at det bliver årets mest sete biograffilm herhjemme og at den har potentialet til at blive blandt de største danske biograffilm i de sidste 10 år.