keeper-of-lost-causes-1200-450

KVINDEN I BURET ryddede bordet til Svend Prisen

29.08.2014

Zentropas gigantsucces KVINDEN I BURET blev den store triumfator til Svend Prisen 2014 i aftes i Svendborg, hvor det seneste års mest populære film og skuespillerpræstationer på det hvide lærred blev præmieret.

Det er udelukkende biografpublikkummet, der har stemt om resultatet, og da sidste pris var uddelt i går, havde KVINDEN I BURET ryddet det hele og modtaget fire ud af fire mulige priser.

Mikkel Nørgaards roste thriller baseret på Jussi Adler-Olsens bestseller modtog hovedprisen som Mest Populære Danske Film. Men prisregnen stoppede ikke her, for der var også hæder til Nikolaj Lie Kaas som modtog prisen for Årets Bedste Mandlige Skuespiller, Sonja Richter blev Årets Bedste Kvindelige Skuepiller, og Fares Fares modtog prisen for Årets Udenlandske Skuespiller i En Dansk Film.

Triumfen for Zentropa og filmproducer Louise Vesth blev fuldendt med prisen for Årets Danske Ungdomsfilm til Christian E. Christiansens LEV STÆRKT.

KVINDEN I BURET fik biografpremiere 3. oktober sidste år og er det seneste års største danske biografsucces med 724.000 solgte billetter. Den enormt ventede opfølger til KVINDEN I BURET, FASANDRÆBERNE, får biografpremiere 2. oktober i år. I går blev det offentliggjort, at filmen får verdenspremiere på den prestigefyldte amerikanske filmfestival Fantastic Fest i Austin, Texas i slutningen af september. På rollelisten kan publikum glæde sig til at møde bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Fares Fares, Pilou Asbæk, David Dencik, Beate Bille, Søren Pilmark, Danica Curcic, Johanne Louise Schmidt og mange flere.