Logo

RSS Print

Kannibalen Mads Mikkelsen

Første sæson af NBC's internationale successerie om Hannibal Lecter udgives nu af Nordisk Film på DVD, blu-ray og VOD, mens indspilningerne til seriens altafgørende anden sæson er i fuld gang! Begge dele med danske Mads Mikkelsen i den glans- og grufulde titelrolle.

Historien om Hannibal Lecter, som første gang så dagens lys i Thomas Harris' roman "Red Dragon" fra 1981, har en række succesfulde biograffilm bag sig. Bedst huskes nok Anthony Hopkins' slesk læspende, Chianti-drikkende og ikke mindst Oscar®-vindende Hannibal-figur i "Silence of the Lambs" fra 1991. Og det var på den baggrund ikke så overraskende, da NBC tilbage i 2011 meldte ud, at de ville bygge en tv-serie op over seriemorderens tidlige liv.

DEN DANSKE MASSEMORDER
Mere overraskende var det måske, at Mads Mikkelsen blev udpeget som ansigtet bag Lecters karakteristiske fængselsmaske. Og som manden, der skulle spille rollen som Hannibal the Cannibal. Ville danskeren kunne leve op til hele verdens tårnhøje forventninger? 

Man siger, at en series succes skal måles på dens levetid. Og når NBC nu har påbegyndt optagelserne til anden sæson af "Hannibal", betyder det, at både Mads Mikkelsen og resten af holdet har leveret varen... hvilket også verdenspressen tilslutter sig. New York Post kalder for eksempel serien for "The most beautifully shot and produced show on network television."

Har du ikke allerede set serien på kanal 5, så kan du se en kort appetizer på Youtube.