Logo

RSS Print

Kartellet – nyt spændingsdrama med Anders W. Berthelsen og Lene Maria Christensen

I OPTAGELSE. Charlotte Sachs Bostrup er i fuld gang med optagelserne til spændingsdramaet KARTELLET. I hovedrollerne ses Anders W. Berthelsen og Lene Maria Christensen. KARTELLET forventes at få premiere 9. januar 2014 og optages fra 2. april til 15. maj 2013 i Aarhus, København og Sverige.

  • Foto: Martin Dam Kristensen

    Foto: Martin Dam Kristensen

Se det første billede fra filmen her! Fra venstre: Pauli Ryberg, Jacob Lohmann, Frank Thiel, Lars Brygmann, Flemming Enevold,  Henrik Prip, Charlotte Sachs Bostrup, Anders W. Berthelsen.

Den selvstændige entreprenør, Lars Halbo (Anders W. Berthelsen) vender tilbage til Danmark efter en karriere i udlandet og overtager familiefirmaet. Men både han, firmaet – og hans familie – kommer hurtigt under pres og chikaneres af de store entreprenører, da han nægter at indgå ulovlige prisaftaler.

Charlottes Sachs Bostrups nye spillefilm, Kartellet, er baseret på virkelige hændelser om den korruption og de ulovlige prisaftaler, som jævnligt dukker op i dele af den danske byggebranche; et emne, der i høj grad er aktuelt og på dagsordenen for tiden.

Karteldannelser koster samfundet og borgerne trecifrede millionbeløb hvert år, og Folketinget har netop, efter årelangt pres fra bagmandspolitiet, vedtaget en ændring af konkurrenceloven, så der fra 1. marts 2013 kan gives fængselsstraf på op til 6 år for karteldannelse. Internationalt gives der ofte store bøder på flere hundrede millioner og lange fængselsstraffe til de involverede.
Det, der sker i Kartellet, er sket - og sker stadig - i vores ellers så tilforladelige og ordentlige lille land; historien er skabt på baggrund af sande begivenheder, afdækket gennem grundig research og interviews med ofre, journalister og bagmandpolitiet.

Charlotte Sachs Bostrup udtaler: ”Jeg ser KARTELLET som en bred, underholdende og vedkommende film, som ud over at behandle et samfundsproblem, berører nogle menneskelige tematikker, som mange af os vil kunne genkende og identificere os med. Med KARTELLET ønsker jeg at skabe en spændende, rørende og vedkommende fortælling i en genre, som jeg personligt er meget glad for.”

Skuespillerne
Anders W. Berthelsen spiller hovedrollen som Lars Halbo, hans kone Rikke Halbo spilles af Lene Maria Christensen og i rollen som hans magtfulde modstander, Christian Storgaard, ses Flemming Enevold, mens Halbos højre hånd, Knutte, spilles af Lars Ranthe. I de øvrige roller ses så markante navne, som Leif Sylvester, Jesper Asholt, Lars Brygmann, Benjamin Boe Rasmussen, Jacob Lohmann, Kurt Ravn og Henrik Prip.

Synopsis
Efter en karriere i udlandet vender den selvstændige entreprenør, Lars Halbo (Anders W. Berthelsen) sammen med sin familie tilbage til Danmark og overtager familiefirmaet Halbo El & VVS. Men da han underbyder nogle større entreprenørvirksomheder i en række kommunale udbudsrunder og nægter at indgå i deres ulovlige prisaftaler, kommer både han, firmaet – og hans familie – hurtigt under et voldsomt, mafialignende pres fra de store selskaber.
– Så til sidst er der kun ét at gøre for den unge entreprenør …

Et spændingsdrama, der stiller skarpt på moral, etik og korruption indenfor toppen af dansk erhvervsliv. Og samtidig en menneskelig skildring af en idealist, der betaler dyrt for sin integritet.

Holdet bag filmen
Charlotte Sachs Bostrup instruerer Kartellet, som hun selv har skrevet manuskriptet til i samarbejde med filmfotografen Henrik Kristensen. Filmen produceres af Nordisk Film v. producer Thomas Heinesen, mens Henrik Kristensen fotograferer og Morten Højbjerg klipper filmen. Filmens budget er på 16,7 millioner kr. og er støttet med 7.250.000 kroner af Det Danske Filminstitut. Filmen er produceret i samarbejde med TV2 og er en co-produktion med Radiator Film i Aarhus og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres Nordisk Film Biograf Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk.