Logo

RSS Print

Kon-Tiki og En kongelig affære shortlistet til Oscar

Det Amerikanske Filmakademi har udvalgt både den norske storfilm Kon-Tiki samt Nikolaj Arcels "En kongelig affære" til at være blandt de ni, der kan vinde en Oscar i kategorien Best Foreign Language Film.

Nordisk Film har stadigvæk hele to fingre med i spillet om de eftertragtede Oscar-statuetter, nu hvor shortlisten med de ni tilbageværende bidrag er blevet offentliggjort.

Kon-Tiki er tidligere blevet spået store chancer og har også haft et stærkt publikum i Norge, hvor der er solgt mere end 900.000 billetter.

En kongelig succes

Også Nikolaj Arcels En kongelig affære er blandt de ni film, der kan opnå en Oscar-nominering den 10. januar 2013, når Det Amerikanske Filmakademi endeligt beslutter sig for hvilke fem film, der kan vinde den eftertragtede statuette."

En kongelig affære har haft en fantastisk afslutning på året med masser af hæder og prestigefyldte nomineringer. I sidste uge blev det både til en Golden Globe-nominering og en Critics' Choice Awards-nominering i kategorien Bedste Udenlandske Film.

Blandt publikum har En kongelig affære også gået sin sejrsgang. Herhjemme blev den set af 528.000 biografgæster. I sommer blev filmen den mest sete dansk-sprogede spillefilm i både Storbritannien og Australien, og i Frankrig er den blevet set af over 150.000 biografgængere på bare tre uger.

Herhjemme er filmen udkommet på dvd, hvor den er strøget direkte ind på 1. pladsen og har på nuværende tidspunkt solgt 80.000 eksemplarer.

En kongelig affære er produceret af Louise Vesth, Sisse Graum Jørgensen og Meta Louise Foldager for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Oscar-komiteen offentliggør de endelige nomineringer den 10. januar 2013.
Oscar-uddelingerne finder sted søndag den 24. februar i Los Angeles.