Logo

RSS Print

Kon-Tiki slår alle rekorder!

Med 164.191 solgte biografbilletter sejlede Kon-Tiki ind til rekordåbning i premiereweekenden. Aldrig tidligere er en norsk film blevet set af så mange i åbningsweekenden.

«Dette er fantastisk, siger filmens producent, Aage Aaberge. Forventningene har vært enorme. Vi er utrolige glade for at kunne konstatere at publikum omfavner filmen vi har arbejdet med i så mange år. Historien om Thor Heyerdahls Kon-Tiki-ekspedition er og bliver et eventyr!»

Instruktørerne Joachim Rønning og Espen Sandberg er lettede: «Thor Heyerdahls Kon-Tiki historie står os meget nær, og det er med stor lettelse vi ser at filmen har fundet sit publikum. Lynet kan faktisk slå ned to gange på samme sted, siger de to instruktøre som også står bag filmen Max Manus.»

KON-TIKI
Velkommen på det storslåede eventyr, der siden Thor Heyerdahl og hans folk drog afsted på den livsfarlige rejse, har betaget og fascineret både unge og gamle. Kon-Tiki er den medrivende historie om at vælge eventyret og om at gøre det, man tror på – selv når alle andre siger, at det er umuligt. En episk rejse, der forandrede alle deltagernes liv for altid!

Filmen er instrueret af makkerparret Espen Sandberg og Joachim Rønning, der også stod bag det episke 2. Verdenskrigsdrama Frihedskæmperen Max Manus (2008), der solgte over 1.2 millioner biografbilletter i Norge, og er produceret af Nordisk Film og den Oscar®vindende producer, Jeremy Thomas, Recorded Picture Company, der i sin tid vandt sin Bedste Film Oscar® for Den sidste kejser (1987).

Ud over Norge er Kon-Tiki indspillet på Malta, i Thailand, Bulgarien og Maldiverne.

Kon-Tiki har dansk biografpremiere torsdag d. 4. april 2013.
Filmen er med i Biografklub Danmark.