Logo

RSS Print

Kongen af Danmark er Shooting Star

Mikkel Boe Følsgaard er udvalgt til at være en af de ti europæiske Shooting Stars på filmfestivalen i Berlin i 2013.

  • Mikkel Boe Følsgaard i En Kongelig Affære

    Mikkel Boe Følsgaard i En Kongelig Affære

Af DFI

Mikkel Boe Følsgaard var endnu ikke færdiguddannet på skuespillerskolen, før han modtog en Sølvbjørn for Bedste Mandlige Skuespiller på årets filmfestival i Berlin for sin rolle som den sindssyge Kong Christian VII i Nikolaj Arcels En kongelig affære. Samme film blev belønnet med en Sølvbjørn for bedste manuskript og senere indstillet fra Danmark i dette års Oscar-kapløb.

Nu kan den 29-årige skuespiller også kalde sig Shooting Star. I dag er han sammen med ni andre unge europæiske skuespillere udpeget som deltager i Shooting Stars 2013, der bliver afholdt under Berlin Filmfestivalen fra 7. til 17. februar.Shooting Stars-juryen, der har udpeget Mikkel Boe Følsgaard, giver skuespilleren disse ord med på vejen:

"Når man ser ham i 'En kongelig affære', ved man med det samme, at han vil kunne spille en hvilken som helst karakter. I sin første rolle er han ganske enkelt betagende. Han har øje for alle detaljer og udviser et utroligt fysisk tilstedevær. Vi ser ham aldrig skabe følelser, de er der bare. Som et mirakel."

Tanken bag Shooting Stars er at promovere nye skuespillere, der har international gennemslagskraft. Under Berlin Filmfestivalens første weekend kan Mikkel Boe Følsgaard foruden pressemøder, fotosessions, middage, gallafester og after parties se frem til at skulle en tur op ad den røde løber og mødes med castere, producere og en lang række filmfolk. Alt dette skal skabe opmærksomhed om den unge kommende stjernes internationale karriere.
Shooting Stars-begivenheden bliver arrangeret af European Film Promotion. De 27 medlemmer af organisationen indstiller hver en kandidat. I Danmark er det Det Danske Filminstitut, der indstiller.