oscar

"Krigen" går videre i Oscar-kapløb

18.12.2015

Det Amerikanske Filmakademi har udvalgt Krigen som en af de ni spillefilm, der går videre til sidste runde i kampen om en nominering til prisen for bedste udenlandske film. 

Tobias Lindholms "Krigen" med Pilou Asbæk i hovedrollen er et stort skridt videre i Oscar-dysten. "Krigen" er en af de ni spillefilm, der er blevet shortlistet til Oscar-kategorien Foreign Language Film, skiver DFI.

Det Amerikanske Filmakademi har voteret mellem 80 film indstillet af lande på tværs af kloden har indstillet.

Den 14. januar udpeges de fem nominerede film, der går videre i kapløbet om prisen for bedste udenlandske film ved Oscar-festen søndag den 28. februar, skriver DFI.

Bud efter Krigen
"Krigen" har allerede haft stor international gennemslagskraft og har siden verdenspremieren på Venedig Filmfestival i september turneret til festivaler i Zürich, Reykjavik, Sao Paulo, Lübeck, Tallinn og Zagreb – og i Los Angeles i november, hvor den havde sin amerikanske premiere på AFI Fest afholdt af The American Film Institute.

I januar skal "Krigen" videre til en stor filmfestival i Palm Springs i Californien, der anses for at være en af de vigtige markeringer i den såkaldte Awards Season frem mod Oscar-uddelingen i februar.

Asbæk er kompagnichef
"Krigen" har Pilou Asbæk i hovedrollen som kompagnichef Claus Michael Pedersen, der under en ildkamp i Helmand i Afghanistan træffer et valg, der skal redde hans mænd, men som sender ham hjem til Danmark anklaget for en krigsforbrydelse. I filmen ses også Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling, Charlotte Munck og Dulfi Al-Jabouri.

"Krigen" er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.