Logo

RSS Print

Kvinden i buret solgt til store filmlande

Det er ikke kun herhjemme, at filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens bestseller KVINDEN I BURET og de tre næste Afdeling Q-romaner er ventet med spænding. Også internationalt er der allerede nu stor interesse for filmatiseringerne.

  • Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Fares Fares som Asad. Fotograf Christian Geisnæs

    Nikolaj Lie Kaas som Carl Mørck og Fares Fares som Asad. Fotograf Christian Geisnæs

Den internationale interesse blev i den grad bekræftet på årets filmfestival i Berlin. En særvisning af en promotrailer for filmen under festivalen skabte stor begejstring blandt internationale filmindkøbere, og på få dage er filmen allerede solgt til distribution i så prestigefyldte filmlande som England, Australien, New Zealand og Tjekkiet. Derudover har både Tyskland, Rusland, Østrig, Polen, Benelux-landene, Schweiz og Kina købt distributionsrettighederne til at vise alle fire planlagte film i serien.

Hos TrustNordisk, som varetager det internationale salg af alle fire Afdeling Q-film, er der stor tilfredshed. Direktør Rikke Ennis udtaler: "Interessen for Afdeling Q-filmene er helt overvældende, og siden promovisningen sidste uge, har efterspørgslen været enorm. Vi er så glade for, at de internationale distributører er lige så begejstrede som os for filmatiseringen af Kvinden i buret og Afdeling Q-filmene."

Filmatiseringen af Kvinden i buret byder på et sandt stjernecast. I alle fire film bliver det Nikolaj Lie Kaas, der skal spille den dominerende hovedrolle som vicekriminal-kommisær Carl Mørck. Som hans makker Assad ses Fares Fares, Sonja Richter spiller den tilfangetagne politiker Merete Lynggaard, Mikkel Boe Følsgaard spiller Meretes hjerneskadede lillebror Uffe, Troels Lyby spiller Carls tidligere makker Hardy, der har mistet førligheden, og i rollen som drabschef Marcus Jacobsen ses Søren Pilmark.